©  Beerschot

Beerschot legt Kroatische verdediger Radic voor 2,5 jaar vast

Beerschot heeft tot het allerlaatste moment van transfer deadline day gewacht om nog een ultieme slag te slaan. Het nam centrale verdediger Stipe Radic (20) over van Hajduk Split. Hij tekende een contract op het Kiel tot medio 2023. “Het was aanvankelijk een target voor volgend seizoen, maar maandag deed zich een opportuniteit voor om de Kroatische jeugdinternational nu al binnen te halen”, deelde de club mee via de eigen webstek.

Hannes Van Gael

Technisch manager Sander Van Praet gaf een extra woordje uitleg bij de late transfer. “Deze kans wilden we niet laten schieten. Radic heeft alle kwaliteiten van een moderne centrale verdediger. Hij combineert z’n fysieke présence met goede voeten. Stipe is jong en zal bij ons ongetwijfeld progressie maken. We zijn er echter van overtuigd dat hij snel een belangrijke rol zal opnemen.”

Een extra verdediger was na de uitleenbeurt van Dario Van den Buijs aan Fortuna Sittard geen overbodige luxe voor trainer Will Still. Radic stond overigens al langer op de radar van de Mannekes. De club heeft ook een optie om zijn contract met twee jaar te verlengen.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners