Raad van State geeft uitbaters vakantieparken en kampeerterreinen gelijk

Themabeeld ©  Simon Mouton

Bron: BELGA

De Raad van State heeft Recread, de grootste sectorfederatie van kampeer- en recreatiebedrijven, gelijk gegeven. Recread was vorige maand naar de Raad van State gestapt om dezelfde voorwaarden af te dwingen als die voor hotels, B&B’s, en individuele vakantiewoningen en -appartementen, die allemaal wel open mogen blijven. De Raad van State oordeelt nu dus dat ze inderdaad een gelijke behandeling verdienen. Dat meldt VTM Nieuws en wordt bevestigd aan Belga.

Sinds 3 november zijn de campings en vakantieparken verplicht gesloten wegens de coronapandemie. Alle andere logiesformules mochten ondertussen wél openblijven. Volgens Recread kunnen de toeristische verhuureenheden op campings en vakantieparken nochtans even “coronaproof” opereren als andere logiessectoren. Daarom diende de sectorvereniging een verzoekschrift in bij de Raad van State, waar het dinsdag dus een positieve reactie op heeft gekregen.

Dirk Metsu, woordvoerder van Recread, bevestigt het nieuws. Al houdt hij wel nog een slag om de arm. “Wij verwachten dat we zullen mogen openen onder dezelfde voorwaarden. Al is het natuurlijk wel nog de vraag wat het Overlegcomité zal beslissen.” Indien het Overlegcomité geen nieuwe beperkingen oplegt, hoopt de sectorfederatie op 8 februari opnieuw de deuren te mogen openen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen