©  Pool via REUTERS

Zorgwekkend nieuws over Virgil van Dijk: Liverpool rekent dit seizoen niet meer op verdediger, die zelfs EK moet vrezen

FC Liverpool-coach Jürgen Klopp gaat er niet meer van uit dat de Nederlander Virgil van Dijk dit seizoen nog in actie komt. Dat zei de Duitser tijdens een persconferentie voorafgaand aan het competitieduel van woensdag met Brighton. De coach werd gevraagd of hij de door een knieblessure lang uitgeschakelde verdediger bij de UEFA zou opgeven voor het vervolg van de Champions League.

Bron: BELGA

“Als er ruimte is, zetten we hem op de spelerslijst”, antwoordde de Duitser, zonder veel geloof dat de aanvoerder van het Nederlands elftal daadwerkelijk dit seizoen nog aan spelen toekomt. “Maar we sluiten het ook niet helemaal uit. Daarom zetten we hem er wellicht bij. Er gebeuren soms wonderen, maar tot nu toe heeft nog niemand van de medische staf me verteld dat hij nog speelt.”

Van Dijk liep in oktober tijdens het duel met stadgenoot Everton een zware knieblessure op. Bondscoach Frank de Boer van het Nederlands elftal hoopt nog steeds dat hij komende zomer tijdens het EK over zijn aanvoerder kan beschikken. “Het wordt een race tegen de klok’, zei hij. “Ik hoop het, maar het moet wel verantwoord zijn.”

De 29-jarige Van Dijk kwam nog nooit op een EK of WK voor Oranje uit.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer