AFP
Volledig scherm
© AFP

Wikipedia lanceert universele gedragscode tegen verspreiding van verkeerde informatie en haatspraak

De Wikipedia Foundation, die Wikipedia beheert, heeft vandaag een universele gedragscode onthuld om verkeerde informatie, misbruik en manipulatie tegen te gaan. De code bouwt verder op een bestaand beleid dat negatief gedrag tegengaat, en moet voorkomen dat de inhoud op de grootste online encyclopedie wordt vervormd en gemanipuleerd. "De code zal een bindend document zijn voor iedereen die bij onze projecten betrokken is", aldus Katherine Maher, directrice van de stichting. 

4 reacties

  • Gertjan Vanneste

    3 jaar geleden
    De nieuwe masters of the world (de grote techbedrijven waaronder Wikipedia) gaan nu zelf ook bepalen wat juist en wat fout. Die doen zich nu dus voor als partijdige uitgevers en moeten juridisch ook op die manier behandeld worden, anders gaan we richting ziekelijke "Gedankenpolizei" zoals in 1984 van Orwell.
  • Albert Gysels

    3 jaar geleden
    Wie controleert de controleurs? Afijn Wikipedia is voor mij allang verleden tijd, staat vol fouten.
  • DAVID VAN LAER

    3 jaar geleden
    Wie bepaalt eigenlijk deze waarden en normen? Bij mijn weten is er een ongelooflijk aantal van verschillende waarden en normen wereldwijd, nog te zwijgen over de persoonlijke overtuigingen die dit aantal nog vele malen overstijgen.
  • Théo Langenaeken

    3 jaar geleden
    Eindelijk, dit zou in alle media moeten en met de nodige bijhorende sancties.