Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Nieuw mondmaskeradvies: welk masker mag ik nog dragen? Waarom moet het nu ook op de werkvloer? En is het ook verplicht?

Sjaals en bandana’s zijn geen mondmaskers. Zo luidt het nieuwe advies van de Risk Assessment Group. Bovendien worden mondkapjes voortaan ook sterk aanbevolen op de werkvloer, zelfs als u achter uw bureau zit. Maar waarom net nu? En welke maskers beschermen wél nog genoeg? Uw vragen beantwoord.

18 reacties

  • Mathieu Vangerven

    3 jaar geleden
    Men moet eens leren om respect te hebben en te begrijpen dat er steeds een continue leer en evaluatie proces is. Wij leren steeds bij door de tijd. Denk maar aan het gebruik van asbest, jaren terug werd dat massaal aangeraden tot er door een leer en evaluatie proces ook de zware nadelen er uit kwamen.
  • Cris Verwilligen

    3 jaar geleden
    je doet maar. maar dan zal ik rap een uitzondering krijgen van de dokter. 5 minuten met dat ding op en ik heb al barstende koppijn en ik zie geen lap meer door mijn bril. en ik zit heel de dag op een scherm te staren met cijfertjes, dus ofwel me op 15 cm zetten om alles te zien ofwel alle dagen barstende koppijn. Hoe noem je dus iemand die iemand verplicht zijn gezondheid op te offeren voor anderen? Er is er maar 1 die over mijn gezondheid mag beslissen en dat ben ik, niet jullie.
  • Francois Vermeulen

    3 jaar geleden
    Altijd vindt men wel iets nieuw dat eigenlijk al had moeten gebeuren als we de regeltjes volgden. Ik mag thuis in de tuin 4 mensen ontvangen als we maar genoeg afstand houden en als we mondmaskers opzetten. Waarom beslist men nu dat net het mondmasker opzetten op de werkvloer een nieuw feit zou zijn? Als je logisch nadenkt had dat al van in het begin moeten gebeuren. Maar ja...als er voor ons niet wordt nagedacht hoeft het allemaal niet.
  • Andre Philips

    3 jaar geleden
    Voor mij is het vooral grappig dat dit allemaal dingen zijn die van in begin al geweten zijn. Dat is zoals een bakker plots van vandaag op morgen beseft dat ge gist bij deeg moet doen en daarover heel fier is.
  • Gino De Neef

    3 jaar geleden
    Neen, het is niet verplicht. En geen van de maskers werken. De gaatjes in de maskers zijn groter dan het virus!