thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© thinkstock

Vooral in Zuid-Europa krijgen veel gezinnen klappen door corona: “Als de export stokt, hebben wij het ook zitten”

Zeven op de tien Belgen zeggen dat ze corona niet voelen in hun portefeuille. Economen hopen dat zij binnenkort met volle kracht op het gaspedaal van de economische motor trappen. Maar in heel wat Europese landen is er wél flink wat extra armoede door corona en dat kan ook onze economie besmetten. “Een derde van onze economische groei komt door de export. Als die stokt, dan hebben wij het ook zitten.”

4 reacties

  • Jan Kerschot Boudewijns

    3 jaar geleden
    Beseffen de goed betaalde heren politiekers wel wat voor een economisch kerkhof dreigt na de coronacrisis voor kappers, cafés, restaurants enz. Welke dramatische gevolgen dit gaat hebben voor veel mensen en hun gezin. Ik denk niet dat dit gelezen en begrepen wordt door de heren van Vivaldi.
  • Veerle Wils

    3 jaar geleden
    De belastingen moeten nog wel afgehouden worden van de premies. Laten we dit volgend jaar nog eens bekijken. Versta me niet verkeerd, ik wens niemand armoede toe.
  • paul van gele

    3 jaar geleden
    Door de corona maatregelen en de gesloten winkels , restaurants en Cafe's hebben we gezien dat wij veel kunnen besparen. In plaats van alle jaren nieuwe kleren te kopen doen we ze nu langer aan en hebben ons potje nu ook zelf leren koken en drinken glaasje thuis.
  • Marleen Sauvillers

    3 jaar geleden
    Nergens zo goed als in Vlaanderen. Van in het begin van de pandemie letten we beter op dat we de kleine zelfstandige steunen .we gaan dat zo houden.