Kort nadat iedereen in de woonzorgcentra een tweede prik heeft gekregen, zal het bezoek wellicht weer wat menselijker kunnen. Hier: WZC Europasquare  in Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kort nadat iedereen in de woonzorgcentra een tweede prik heeft gekregen, zal het bezoek wellicht weer wat menselijker kunnen. Hier: WZC Europasquare in Antwerpen. © Joel Hoylaerts/Photo News

Bewoners woonzorgcentra mogen hopen op meer en vaker bezoek

De kans is groot dat de bezoekregeling in de woonzorgcentra binnenkort minder strikt wordt. Viroloog Marc Van Ranst is alleszins te vinden voor versoepelingen: “De bewoners hebben het al heel moeilijk gehad.” Vandaag buigt de Taskforce Zorg zich over de kwestie.

8 reacties

  • Jan De Greef

    3 jaar geleden
    Hopen mogen ze. Effectief meer bezoekrecht krijgen, da’s een ander paar mouwen. Het motto bij de experten en politici is: veel beloven maar weinig geven doet de zitten in vrede leven. Net was ze exact willen. En al zeker geen protest of kritiek. Corrupte gangsters.
  • vera de coene

    3 jaar geleden
    En wat met de mensen die na de vaccinatierondes opgenomen zijn? Die zijn niet gevaccineerd tot ze opgeroepen worden door de overheid. En dan komen bezoekers binnen die ook nog niet gevaccineerd werden.. zo gaan de overlijdens snel terug toenemen!!!
  • Simone Cornelis

    3 jaar geleden
    Behalve als het zorgpersoneel weigert zich te laten vaccineren, dan rvt volledig op slot
  • Dirk De Croes

    3 jaar geleden
    Misschien is het ook intressant om de directe familie, zoon, dochter, schoonzoon, schoondochter, van de rusthuisbewoners voorrang te geven bij de volgende vaccinaties, zodat in de rusthuizen het normale leven terug een beetje op gang kan komen, en deze mensen terug meer bezoek kunnen ontvangen, je moet daar maar eens bijna een jaar tussen 4 muren zitten, en bijna geen bezoek mgen ontvangen
  • Marc Van Buynder

    3 jaar geleden
    Eindelijk, het is triestig als je al die ouderen ziet wegkwijnen omdat hun sociale contacten verdwenen zijn. Ik ben mijn vader verloren aan Covid en wil niet dat mijn moeder door eenzaamheid sterft.