Antwerp was als bekerwinnaar dit seizoen wel nog rechtstreeks geplaatst
Volledig scherm
Antwerp was als bekerwinnaar dit seizoen wel nog rechtstreeks geplaatst © REUTERS

Bekerwinnaar niet meer rechtstreeks naar Europa League-poules: “Devaluatie van het Belgisch voetbal”

Croky CupSlecht nieuws. Aan bekerwinst hangt vanaf dit seizoen geen rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Europa League meer vast. Want wie straks in april de beker de lucht in hijst, moet éérst nog de play-offs van de Europa League overleven alvorens naar de poules te mogen.

14 reacties

  • eric de baene

    3 jaar geleden
    Die beker vanaf nu heeft geen enkel waarde meer ! Eruit in de voorronde want we zijn te licht in Europa ! Voetbal is alleen nog voor de rijke clubs en de rest telt niet mee FIFA deugd aan geen kanten
  • Lodewijk Godefroot

    3 jaar geleden
    Dan heeft die beker totaal geen waarde meer !! Dan mag je begin juli al aantreden voor verplaatsingen die veel te veel geld kosten ; geen thuispubliek vanwege geen affiche. Dus einde ambities voor kleinere teams om ooit nog eens poules te kunnen spelen die wel nog iets opbrachten !! Inderdaad... onze competitie het stort op dus.
  • Bart Jaspers

    3 jaar geleden
    Nu is nogmaals duidelijk hoe belangrijk het is dat de beneliga er komt !
  • guido verwerft

    3 jaar geleden
    En de supporters maken de grote clubs en Uefa maar rijker en rijker
  • Jeroen Custers

    3 jaar geleden
    Vroeger was er de Champions League, waarin enkel de landskampioen mocht meedoen. Daarnaast de Beker der bekerwinnaars, met daarin de bekerwinnaars (of de verliezer als de winnaar de CL speelde) en dan was er nog de Europa League 2 met daarin een beperkt aantal ploegen per land. Maar toen bleken Real Madrid, Barcelona, Liverpool, Man United, ... eens een paar keren uit de boot te vallen en moest voor het geld alles anders, gevolg een zeer onevenredige verdeling van de deelnemers en het geld.