Fabriek van Pfizer in Puurs
Volledig scherm
Fabriek van Pfizer in Puurs © BELGA

Pfizer gaat gigantisch vooruit door verkoop vaccins en verwacht er dit jaar 4 miljard dollar winst mee te maken

De Amerikaanse farmagroep Pfizer verwacht dat de verkoop van het coronavaccin dit jaar zo’n 15 miljard dollar (zowat 12,5 miljard euro) omzet zal opleveren. Dat is gezegd bij de bekendmaking van de jaarcijfers. Dat zou goed zijn voor een winst van rond de 4 miljard dollar in 2021.

37 reacties

  • Mike Bongaman

    3 jaar geleden
    Aan alle haters hieronder, de hogere prijs is niet meer dan logisch. Pfizer heeft 0 euro steun gevraagd voor mede ontwikkeling en gigantisch gedane investeringen. Alles at risk uit eigen portefeuille. Biontech heeft enkel van Duitsland steun gekregen. Alle andere producenten hebben honderden milioenen gekregen van EU en VS. Zeker AstraZeneca daarmee dat hun vaccin ook zo goedkoop moet zijn. Controleer eerst de informatie ipv platte kritiek te geven.
  • Christian Deckers

    3 jaar geleden
    Ben, wat de staat betaalt dat ben jij en ik, wat de ziekenkas betaalt dat ben jij en ik. We leven in een 3/4 dictatuur en wat de overheid ons opdringt, alle manieren zijn gepermitteerd, dat zal er geconsumeerd worden. Zij gaan winkelen, u betaalt de rekening. Aan de bedragen te zien wordt het nu wel echt de moeite voor big farma om eens wat creatiever te gaan boekhouden. Of u die prik nu echt nodig hebt of niet, is een detail.
  • Cem Kilic

    3 jaar geleden
    Weet je wat ik écht hilarisch vind? Ergens in een artikel las ik dat Pfizer géén winst wil maken! Ze willen niet op de kap van de coronacrisis winst maken, zo stond het in een HLN- of Nieuwsbladartikel. En bam, krijg ik dit te lezen, een nettowinst van 9,6 miljard.
  • Alan Janssen

    3 jaar geleden
    Tot zo ver solidariteit! Begrijp best dat het niet voor niks kan maar 4 miljard winst is toch erover. En dan zichzelf maar schouderklopjes geven dat ze zoveel voor de mensen doen... helaas de centen is het enige dat telt.
  • Miguel Leboucq

    3 jaar geleden
    Dus, indien ze geen obscene woekerwinsten zouden maken, zouden ze dezelfde vaccin in feite 50% goedkoper kunnen verkopen en nog winst maken.