Rusthuisbewoner Jos Hermans uit Puurs-Sint-Amands was de eerste Belg die eind december een coronavaccin kreeg toegediend.
Volledig scherm
Rusthuisbewoner Jos Hermans uit Puurs-Sint-Amands was de eerste Belg die eind december een coronavaccin kreeg toegediend. © BELGA

Overlijdens dalen met 21 procent, vooral bij 85-plussers: zijn de eerste effecten van de vaccinatie al zichtbaar?

Het was een opvallend stevige daling die vanmorgen gemeld werd: het aantal corona-overlijdens is met 21 procent gedaald tegenover vorige week tot nu gemiddeld 43 per dag. Vooral afgelopen zaterdag lag het aantal sterfgevallen door Covid-19 erg laag: 25 amper. Zien we dan toch al de eerste positieve effecten van de vaccinatiecampagne in de woonzorgcentra?

25 reacties

  • Stefaan Vanwijnsberghe

    3 jaar geleden
    Ik denk het niet, zij die moesten sterven, zijn al gestorven en de anderen zullen het overleven.
  • Xsarilde Willis

    3 jaar geleden
    Ik zou niet te vroeg in de handjes wrijven, de zwaksten zijn al gestorven dus nu gaat het richting normaal verloop.
  • Ernaest Lachaert

    3 jaar geleden
    @ Marleen De Coen: Ja ik denk dat u een verzorgende rol opneemt, waarvoor respect. En ja een wzc was geen slechte keuze geweest. Voor alle partijen.
  • carina vereecken

    3 jaar geleden
    Wat een zoete woorden om ons te sussen , Hoe naïef kan een mens zijn . Er werd van in het begin gesproken over hun strategie , de home waar mijn ma verblijft heeft ondertussen al een 90 tal besmettingen waaronder een deel personeel en al 13 overlijdens. Ik hoor niks anders rondom mij dan besmettingen, de scholen moeten dicht , Hele horden mensen moeten in carantaine maar we zijn vooral goed bezig. Ik geloof hen al lang niet meer.
  • Frank Zappas

    3 jaar geleden
    Ik kom wekelijks in een WZC. 60% procent van de inwoners veegt hun voeten aan de mondmaskerplicht in het WZC. Als ik ze dan aanspreek, krijg ik meestal hetzelfde nietsdoend excuus te horen namelijk anderen dragen het ook niet. Dus als anderen in het Scheld springen, spring jij dan ook?