22-jarige vrouw overleden na aanrijding door bus

Het parket stelde een verkeersdeskundige en een wetsdokter aan. ©  DBG

Kraainem -

In Kraainem is iets voor 10 uur een dodelijk ongeval gebeurd op het kruispunt van de Wezembeeklaan en Koningin Astridlaan. Een bus van de Waalse vervoersmaatschappij TEC heeft er een 22-jarige voetgangster aangereden op het zebrapad. De vrouw is daarbij omgekomen.

Dimitri Berlanger

Het is voorlopig onduidelijk wat de omstandigheden waren. Er werd door het parket Halle-Vilvoorde een verkeersdeskundige en wetsdokter aangesteld. Ook burgemeester Bertrand Waucquez, die vlakbij woont en meteen ter plaatse kwam, tast in het duister.

Het is hier een zeer druk kruispunt en door de hevige regenval waren het uiteraard verre van ideale omstandigheden. Het was ook nog een beetje donker. Wat er precies gebeurd is, zal het onderzoek van de politie en de verschillende experts moeten uitwijzen. Maar we denken nu uiteraard op de eerste plaats aan de familie van het slachtoffer.”

De camerabeelden van een nabijgelegen winkel zouden meer duidelijkheid moeten brengen over wat er precies gebeurd is. Volgens het parket zaten er geen passagiers op de bus. Het slachtoffer zou niet uit de regio afkomstig zijn. Het verkeer wordt plaatselijk omgeleid.

Dodelijk ongeval Kraainem. © Dimitri Berlanger

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen