Het Spoetnik-vaccin
Volledig scherm
PREMIUM
Het Spoetnik-vaccin © AFP

Is Russisch vaccin dé oplossing voor vaccinatiepuzzel? Dit weten we erover en deze Europese leiders worden gretiger om Spoetnik te gaan gebruiken

Toen Rusland in augustus vorig jaar de eerste opzienbarende resultaten van het Spoetnik-vaccin bekendmaakte, werd er in de EU nog schamper gereageerd. Maar nu het middel daadwerkelijk voor 91,6 procent effectief blijkt te zijn tegen het coronavirus én de EU met bevoorradingsproblemen kampt, gaan er steeds meer stemmen op om het Russische vaccin in Europa daadwerkelijk te gaan inzetten. Kan Spoetnik de redding betekenen voor de Europese tekorten? Dit weten we over het Russische vaccin. En deze prominente Europese leiders maken een opening om Spoetnik te gaan gebruiken.

49 reacties

  • William Bonny

    3 jaar geleden
    Gewoon in de toekomst al de toelagen aan de westerse pharma reuzen stopzetten en voordoen met Rusland!!!, Want al onze vaccins zijn richting de V.S. vertrokken!!!, En wij maar behalen met ons belastingsgeld!!!, Europa mag dit toch zo niet laten!!!,
  • Hugo COOLSAET

    3 jaar geleden
    Zijn we vergeten hoe Rusland bij de Olympische Spelen de labo-onderzoeken op doping heeft gemanipuleerd? Heel betrouwbaar land!
  • Mark Vrijdaghs

    3 jaar geleden
    De Europese gemeenschap heeft het flink verknoeid en hierdoor hebben we een substantieel tekort aan vaccins. Om de geloofwaardigheid en competentie van de EG terug wat op te schroeven is het aangewezen dat er alleen nog vaccins besteld worden bij de farma-industrie die daadwerkelijk binnen de overeen gekomen termijn geleverd worden. En is dat nu het Sputnik vaccin dan moeten de principes maar opzij gezet worden en een bestelling geplaatst.
  • Robert Meyer

    3 jaar geleden
    Robert Meyer Een goed vaccin is toch eender van welk land het komt,denk men nu echt dat Pfizer beter is dan Spoetnick kom aan zeg.
  • Hugo COOLSAET

    3 jaar geleden
    Is men de dopingaffaire vergeten van een paar jaar terug? Georganiseerd en geleid vanuit de hoogste regionen in Rusland. Nu plots een betrouwbare leverancier geworden?