BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Delhaize en Rode Kruis gaan met campagne op zoek naar 40.000 bloeddonoren

Supermarktketen Delhaize en het Rode Kruis hopen deze maand 40.000 mensen bloed of plasma te laten doneren. Dat doen ze met een grootschalige campagne met zogenaamde - het is nu eenmaal bijna Valentijn - 'donor dates'. Dat meldt Delhaize in een persbericht.

6 reacties

  • paul van gele

    3 jaar geleden
    Voor te geven en uit te melken zijn we steeds goed. Dan bekijken ze het maar ook.
  • Hilde Peeters

    3 jaar geleden
    Ze hebben voor de mensen die voor de staat werken hun vrije dag afgepakt. Als ik op donderdag vroeger bloed gaf stonden er rijen want dan moesten ze vrijdag niet werken. Nu afgeschaft. Nu moeten ze gaan omdat je wil geven.
  • Alfons Detemmerman

    3 jaar geleden
    Ben 73 jaar en bloeddonor, maar als ik mijn kinderen en kleinkinderen niet meer mag zien vraag ik mij af of ik nog wel bloed moet geven.
  • patrick de bock

    3 jaar geleden
    Bij ons in Serskamp hebben ze het boeltje afgeschaft. En nu komen zagen dat ze te weinig donoren hebben.
  • Jean Van den Bosch

    3 jaar geleden
    Ben zelf 20 jaar bloeddonor geweest en ben het daar afgestapt. Sluiten van donorcentra met personeel dat gewoon op straat belandde. 35 km gaan rijden om een donorcentra te vinden?? 20 jaar terug hebben massaal donoren het opgegeven. Ik was niet de enige. Ik heb toen overwogen om in Nederland bloed te gaan geven, Ik begrijp volledig dat er nu een tekort is aan donoren maar dat hebben ze aan zichzelf te danken. Oh ja ik kom nog steeds in aanmerking als donor trouwens.