Vaccinatie huisartsen en zorgpersoneel in Brussel
Volledig scherm
Vaccinatie huisartsen en zorgpersoneel in Brussel © Marc Baert

"Trage vaccinatiecampagne kan Europa dit jaar bijna 90 miljard euro kosten, én België 600 miljoen euro”

De trage vaccinatiecampagne in Europa, zeker in vergelijking met landen als Israël, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, kan de Europese economie dit jaar bijna 90 miljard euro kosten als men niet gaat versnellen. Dat berekenden economen van kredietverzekeraar Euler Hermes. Europa kampt met een achterstand van vijf weken op het gebied van vaccinatie en als dit niet wordt gecorrigeerd, is de economische kost dus veel hoger dan het profijt van de goedkopere vaccins, waarschuwt de kredietverzekeraar.

22 reacties

  • Dries De Preter

    3 jaar geleden
    Het zou onze politici sieren moesten ze hun onbekwaamheid toegeven en het leger verantwoordelijk maken voor het vervolg van ons vaccinatieprogramma. Het leger zal niet "overleggen en evalueren" - de specialiteit van Vandenbroucke, De Croo en Beke. Het leger zal spuitjes zetten: 24 uur per dag, 7 dagen op 7. Maximale bemanning van de centra zodat de wachttijd minimaal is.
  • phil smedts

    3 jaar geleden
    Ons land heeft bijna bij de laagste vaccinatiegraad van de EU, maar wel het hoogste aantal politici en belastingen. Wanneer gaat de politiek eindelijk eens in aktie schieten ipv maar gebakken lucht te blijven verkopen, en onderlinge vetes uitvechten ?
  • Peter Viaene

    3 jaar geleden
    @Patrick Kelchtermans Ik zou het niet beter kunnen zeggen. Een beschaamde vijftiger.
  • Johan Goris

    3 jaar geleden
    Iedereen weet het. Je kan wel zeggen dat de vaccinaties tegen september klaar moeten zijn. Maar eigenlijk moet dat begin zomer zijn. Er moet dus enorm versneld worden. Niet 5x, maar 10x.
  • Urbain Schuermans

    3 jaar geleden
    ALLES,maar dan ook alles wordt gelieerd met money