André Flahaut is een van de indieners van het wetsvoorstel.
Volledig scherm
André Flahaut is een van de indieners van het wetsvoorstel. © BELGA

Van nazigroeten tot swastika’s: PS en MR willen alle linken met nazisme strafbaar stellen

PS en MR dienen in de Kamer een wetsvoorstel in om alle handelingen die een link hebben met het nazisme strafbaar te stellen. Het gaat bijvoorbeeld om het brengen van nazigroeten, het zingen van naziliederen en het aanbrengen van swastika's op openbare plaatsen.

14 reacties

  • Frank Louman

    3 jaar geleden
    men zou beter iets doen aan de nieuwe generatie die een andere vlag gebruiken en onder het mom van Godsdienst extreem zijn.
  • guido Bervoets

    3 jaar geleden
    Geloof maar niet dat extreemrechtse neonazi's de swastika's en de Hitlergroeten gebruiken uit sympathie voor de Indusbeschaving, het hindoeïsme en het jaïnisme.
  • Guy Verstraeten

    3 jaar geleden
    En gaan de linksen het zingen van de internationale dan ook verbieden? Het communisme en alle andere socialistische experimenten hebben immers minstens evenveel miserie voortgebracht.
  • Ward Berden

    3 jaar geleden
    Het verbieden van teksten, woorden, gedragingen, tekens en symbolen is een soort nazisme op zich. Ik dacht niet dat we nog eens in die val zouden lopen. Er zijn andere wetten die toepasbaar zijn bij daadwerkelijk fysiek geweld, vandalisme enzovoort. Er is geen nood aan een dictatoriaal straatje zonder einde, waarbij de politiek gaat bepalen wat je mag zeggen en doen.
  • Ives Ameel

    3 jaar geleden
    Geef de gedachte die erachter zit goed. Maar hoe verander je de mens???