Alexei Navalny.
Volledig scherm
Alexei Navalny. © AP

Europa buigt zich op 22 februari over mogelijke sancties tegen Rusland

Zaak-NavalnyDe Europese buitenlandministers buigen zich op hun eerstvolgende vergadering op 22 februari over mogelijke nieuwe sancties tegen Rusland na de veroordeling van de oppositieleider Aleksej Navalny. Dat blijkt uit een verklaring die de hoge vertegenwoordiger van het buitenlands beleid uitstuurde in naam van de Europese Unie.

19 reacties

  • Ronny Toch

    3 jaar geleden
    Ze zullen hun peren nu ook niet meer aan Turkije mogen verkopen omdat ze via nog in Rusland terecht komen
  • Jan Lanclus

    3 jaar geleden
    zou Europa zich niet beter eens over de situatie in Spanje buigen? Daar zitten meerdere politici sinds drie jaar in de gevangenis omdat ze een referendum organiseerden! Geen enkele journalist of politicus (met uitzondering van N-VA) die zich daar mee bezig houdt. Triestig voor het democratische Europa.Ze moeten zeker de les niet spellen aan Rusland.
  • Peter Van de Velde

    3 jaar geleden
    En ziehier de belgische reactie...we veroordelen deze daden, het is onaanvaardbaar. Verder niets. Misschien kan Biden wel een lief democratisch woordje placeren? Putin zn benen trillen al van schrik. Neen, tegen Putin begin je niets, eigenwijs maar slim.
  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    Een beetje diplomatisch steekspel. Meer is het niet.
  • Walter Van Criekinge

    3 jaar geleden
    EU zou de banden met Rusland beter aanhalen, zou een betere bondgenoot zijn voor Europa dan de USA die enkel op het EU-geld uit is. VS wil zoveel mogelijk wapens aan EU verkopen, dat is al.