Drie agenten onder aanhoudingsbevel voor verkrachting

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Bron: BELGA

Drie agenten van de politie Brussel Hoofdstad/Elsene die dinsdag waren opgepakt, zijn woensdag door de onderzoeksrechter in Luik onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Luikse parket. De drie zijn in verdenking gesteld voor verkrachting en voyeurisme, en één van hen werd ook in verdenking gesteld voor aanranding van de eerbaarheid. Twee andere Brusselse agenten, die samen met hun collega’s waren opgepakt, werden dinsdag na hun verhoor al vrijgelaten. De Brusselse politie heeft de vijf intussen verwijderd van de dienst.

De vijf leden van de verkeersbrigade van de politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene werden dinsdag opgepakt door Algemene Inspectie en de dienst Interne Zaken, op vraag van het parket van Luik. Bij dat parket loopt immers al enige tijd een gerechtelijk onderzoek over feiten van verkrachting, waarbij er sprake zou zijn van meerdere slachtoffers.

Maatregelen

Twee van de vijf opgepakte agenten werden dinsdag na hun verhoor vrijgelaten, de andere drie, die allemaal in het Luikse wonen, verschenen woensdag in de loop van de dag voor de onderzoeksrechter. Na afloop van hun verhoor heeft die beslist de drie onder aanhoudingsbevel te plaatsen. De drie moeten nu binnen de vijf dagen voor de Luikse raadkamer verschijnen.

LEES OOK. Vijf agenten van politie Brussel Hoofdstad/Elsene opgepakt: verdacht van verkrachting

Intussen heeft de korpschef van de politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene maatregelen genomen ten aanzien van de betrokken agenten.

“De medewerkers worden momenteel van de dienst verwijderd, in afwachting van het verloop van het verdere onderzoek”, klinkt het bij de politiezone. “Op basis van de resultaten van deze onderzoeken zal een definitieve beslissing worden genomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen