Viroloog Marc Van Ranst (links) en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst (links) en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. © BELGA

Marc Van Ranst weigert vergoeding voor experten na rel met Georges-Louis Bouchez: geen zin in “politieke spelletjes”

Viroloog Marc Van Ranst gaat de vergoeding weigeren die de experten binnen de GEMS binnenkort zullen krijgen. Dat meldt hij op Twitter. De afgelopen dagen raakte hij op sociale media verwikkeld in een felle discussie met MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez, die beweerde dat de experts al betaald werden. Volgens Van Ranst was dat niet zo. “Als sommige politici al politieke spelletjes beginnen te spelen met vergoedingen aan de experten, zelfs nog vooraleer die regeling van kracht is, dan pas ik voor die vergoeding”, klinkt het nu bij de viroloog. 

240 reacties

  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    Kan die Bouchez eigenlijk wel eens iets zinnig zeggen? Van Ranst is in eerste plaats wetenschapper en dat bewijst hij elke dag opnieuw!
  • Marc Baeyens

    3 jaar geleden
    En daar staat Bouchez met zijn poging om Vlaamse experten die Wallonië liever kwijt dan rijk is te discrediteren. Maar Van Ranst wordt ook even op zijn plaats gezet, hij zal moeten kiezen :n wetenschapper of politieker.
  • maud hallett

    3 jaar geleden
    Ik heb die Bouchez nog nooit een zinnig woord horen uitkramen
  • Jean West

    3 jaar geleden
    Gino Denil dit zijn de belastingschalen in België Schijf 1 € 0 tot €13.540 25% Schijf 2 € 13.540,01 t/m € 23.900 40% Schijf 3 € 23.900,01 t/m € 41.360 45% Schijf 4 Meer dan 41.360,01 euro 50% Hij betaald nooit meer dan 50% belasting.
  • ludo sprangers

    3 jaar geleden
    Dat Marc het weigert of aanneemt kan de bevolking best niet weten! Belangrijk is dat we de juiste toedracht weten over dit coronavirus! Al de discussies over vaccineren etc! Er is maar 1 vaststelling en dat is dat het voor IEDEREEN moeilijk is! Bouchez is een prater zoals velen.