Aleksej Navalny tijdens een toespraak in  2019
Volledig scherm
PREMIUM
Aleksej Navalny tijdens een toespraak in 2019 © AFP

PORTRET. Russisch oppositieleider Aleksej Navalny overleden: een populist die eigenlijk veel gemeen had met Poetin

Kremlin-criticus Aleksej Navalny (47) is na ruim drie jaar gevangenschap overleden in het Siberische strafkamp waar hij werd vastgehouden, zo meldt het Russische gevangeniswezen. Jarenlang was hij ‘de schrik van Vladimir Poetin’ en bijgevolg algauw een held van het Westen. Maar verdiende hij die status wel? Of was hij niet meer dan een aangebrande populist die zo lang mocht begaan dat hij begon te lijken op een pion van het regime?

21 reacties

  • yvette van grasdorf

    2 maanden geleden
    Heel erg begrijp niet waarom die is terug gegaan
  • luc geeraerts

    2 maanden geleden
    Een idealist. Veel respect!!!! Hoop dat de wereld "eindelijk" lessen leert , het zoveelste slachtoffer van een onmenselijk regime waartegen niemand optreed. Verderfelijk !!!
  • Diane Deketelaere

    2 maanden geleden
    Nadat hij vergiftigd was keerde hij gewoon terug naar Moskou! Dat heb ik nooit begrepen van hem. Hij wist toch dat dit zijn doodsvonnis tekenen was? Was hij in het westen gebleven dan was hij niet gevangen en nu niet dood. Hij heeft het eigenlijk zelf gezocht door naar Rusland terug te keren. Jammer maar dom.
  • Diane Exelmans

    2 maanden geleden
    RIP !
  • Jan Wybo

    2 maanden geleden
    Stond in de sterren geschreven dat hij vermoord zou worden,door die schurken regime. Poetin hij en hij alleen is de opdracht gever. Tijd voor Den Haag