Haal tijdens de Week van de Muziek in de inkomhal van De Roma herinneringen op aan de meest legendarische optredens. ©  pdr

De Roma gaat op zoek naar meest legendarische Belgische show

Borgerhout -

De deuren van concertzaal De Roma zijn nu al vele maanden gesloten. In afwachting van het moment waarop er eindelijk weer artiesten op het podium kunnen staan, start de concertzaal samen met haar publiek een zoektocht. Ze willen de meest legendarische show van Belgische bodem vinden die er sinds de heropening in 2003 plaatsvond.

Van 8 tot 14 februari, tijdens de Week van de Belgische Muziek, wordt de inkomhal voor de gelegenheid ingericht als een tijdelijke hall of fame. Bezoekers kunnen dan herinneringen ophalen aan vroegere shows van vaderlandse artiesten via oude foto’s en affiches.

“Sinds 2003 stonden talloze groepen en singer-songwriters van Belgische bodem op ons podium”, zegt Danielle Dierckx, algemeen coördinator van De Roma. “Van dEUS tot Gorki, van Guido Belcanto tot Geike, van Trixie Whitley tot Tamino, van Bart Peeters tot Soulsister ... Stuk voor stuk zorgden ze voor onvergetelijke momenten waar we nu, meer dan ooit, watertandend op terugkijken.”

Danielle Dierckx van De Roma. ©  Walter Saenen - WAS

Wat was volgens het publiek de meest memorabele show van eigen bodem in De Roma? “Op die vraag willen we een antwoord krijgen”, zegt Danielle Dierckx. “Via onze sociale media kunnen mensen suggesties doen. Tijdens de Week van de Belgische Muziek lichten we er enkele opvallende shows uit.”

“Raymond die omringd door ‘zijn meisjes’ de ziel uit zijn lijf zingt op zijn verjaardag? De jonge Coely die een uitverkochte De Roma muisstil krijgt en voor een feeëriek lichtspektakel zorgt? Brihang die nog voor zijn grote doorbraak onze foyer plat speelt? Keuze te over”, zegt Danielle Dierckx.

“We blikken ook vooruit naar de Belgische sterren van morgen, want ons land kent een gigantische rijkdom aan muzikaal talent: IKRAAAN, Lous and the Yakuza, Meskerem Mees, Vito, Krankk ... De toekomst van de Belgische muziek oogt bijzonder mooi.”

De actie is meteen ook bedoeld als teaser voor het komende seizoen van De Roma. “We staan te popelen om te heropenen. Zodra de maatregelen het toelaten, zwaaien de deuren weer open. Onze agenda is één groot feest, met ook tal van Belgische shows. Onder meer Clouseau, Vive La Fête, Arno, De Mens, Taxiwars en Milow.”

Het volledige programma is te vinden op www.deroma.be.

(joro)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER