Verdachte van moord op Sofie Muylle staat terecht voor drugsbezit in gevangenis

Alexandru Caliniuc ©  Simon Mouton

De verdachte van de moord op Sofie Muylle moet zich voor de Brugse correctionele rechtbank verantwoorden voor drugsbezit in de gevangenis van Brugge. In de cel van Alexandru Caliniuc (26) werd 3,39 gram cannabis aangetroffen. De zaak zal op 11 maart behandeld worden.

jvh
Bron: BELGA

Het levenloze lichaam van Sofie Muylle werd op zondag 22 januari 2017 aangetroffen op het strand van Knokke. Alexandru Caliniuc werd pas vijf maanden later in zijn thuisland Roemenië opgepakt op verdenking van moord. Op camerabeelden was immers te zien hoe de man met de opvallende blauwe jas urenlang bleef rondhangen in de buurt van het lichaam. Zijn DNA werd ook aangetroffen op het slachtoffer. De verdachte blijft wel ontkennen dat er sprake was van moord.

Sinds zijn overlevering verblijft Caliniuc in de gevangenis van Brugge. Op 26 februari 2020 werd tijdens een controle van zijn cel 3,39 gram cannabis ontdekt. Voor die feiten moest de Roemeen zich donderdagochtend voor de Brugse strafrechter verantwoorden, maar het proces werd uitgesteld naar de zitting van 11 maart. De beklaagde zelf zit immers in quarantaine en ook zijn advocaten waren niet op de zitting aanwezig.

Alexandru Caliniuc werd op 31 augustus 2020 door de Gentse KI al naar het hof van assisen verwezen voor moord en verkrachting met foltering. Voor moord riskeert de beschuldigde levenslange opsluiting. Bij een eventuele vrijspraak voor moord zou hem voor verkrachting met foltering nog steeds tot 30 jaar opsluiting kunnen opgelegd worden. Het assisenproces gaat in principe ten vroegste in juni van start.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen