Sihame El Kaouakibi (Open Vld).
Volledig scherm
Sihame El Kaouakibi (Open Vld). © BELGA

Sihame El Kaouakibi (Open Vld) tekent verzet aan tegen aanstelling bewindvoerder bij Let’s Go Urban en reageert in videoboodschap: “Getuigt van nul respect”

Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open Vld) heeft officieel derdenverzet aangetekend tegen de beslissing om een voorlopig bewindvoerder aan te stellen bij de vzw Let’s Go Urban. Dat meldt de VRT en bevestigt haar advocaat aan onze redactie. In een videoboodschap heeft El Kaouakibi nu voor het eerst ook uitvoerig gereageerd op de berichten.

121 reacties

  • Raymond Pauwels

    3 jaar geleden
    Wat een fake video. Ik moest spontaan aan Bill Clinton denken. En in alle geval, een vzw waar je in bestuursraad zit werk laten geven aan commerciële organisaties waar je ook in zit, dat doe je niet. Niet ethisch en niet omdat daar altijd vodden en verdachtmakingen van komen. Mens komt compleet ongeloofwaardig over.
  • luc Van der Looy

    3 jaar geleden
    Indien je toch niets te verbergen hebt , ga dan samenwerken met die aangestelde bewindvoerder zonder zelf de papieren aan te raken en gewoon zeggen: dat is dat en dit is dit. Maar ik heb een sterk vermoeden dat je jezelf in nesten aan't rijden bent. Ik denk dat de kat haar jongen niet meer vind in uw boekhouding. En uw video boodschap daar hebben ze 3 dagen aan gewerkt om het zo goed mogelijk komen uit te leggen. Men zou zelfs geneigd zijn u direct de absolutie geven met deze boodschap!
  • Vandeneijnde Jos

    3 jaar geleden
    Dat meisje weet niet dat je respect 'moet verdienen'.
  • Mia Vanmeerhaeghe

    3 jaar geleden
    Totaal geen sympathie voor na het bekijken van het filmpje. Zo geacteerd en gespeeld, zelfs een beetje arrogant eigenlijk.
  • nicole nys

    3 jaar geleden
    Als ze zo zuiver op de graat is waarom laat ze zich dan al maandenlang niet zien in het parlement, ook niet tijdens de video conferences ? Waarschijnlijk omdat daar de geruchtenmolen al veel langer draait en iedereen al op de hoogte was voor de hele zaak in de openbaarheid kwam.
  1. Depraetere en D’Haese, rood tegen donkerrood: “Met jullie kunnen de mensen slechter af zijn dan met een rechtse partij”
    PREMIUM
    Dubbelinterview

    Depraetere en D’Haese, rood tegen donkerrood: “Met jullie kunnen de mensen slechter af zijn dan met een rechtse partij”

    “Melissa, er is niks van jullie rechtvaardige belastingen in huis gekomen.” “Jawel Jos, maar het is hier Rusland of China niet, waar je alles op je eentje beslist.” Zet rood tegenover donkerrood aan de vooravond van 1 mei en je krijgt een kletterend gesprek tussen Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere en PVDA-fractieleider Jos D’Haese. Of ze ooit nationaal samen willen besturen? “Ik vraag mij vaak af of jullie wel wíllen besturen.”
  2. Stad Antwerpen opent onderzoek naar gebruik van subsidies bij Let's Go Urban van Open VLD-volksvertegenwoordiger

    Stad Antwerpen opent onderzoek naar gebruik van subsidies bij Let's Go Urban van Open VLD-volksverte­gen­woor­di­ger

    De stad Antwerpen zal nu ook zelf een onderzoek voeren naar het gebruik van subsidies bij de vzw Let’s Go Urban van Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open Vld). Dat bevestigt Johan Vermant, woordvoerder van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). Het jongerenproject kreeg de afgelopen jaren honderdduizenden euro’s aan subsidies van Antwerpen. “ls er sprake is van het oneigenlijk gebruik van gemeenschapsmiddelen voor kansarme jongeren, dan zullen wij hiertegen alle noodzakelijke stappen ondernemen”, zegt Vermant.