©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Denis Prychynenko doorbreekt de stilte: “Ik hou nog steeds van Losada, hoor”

Eindelijk! Na maandenlang aandringen mochten we eindelijk nog eens met Denis Prychynenko (28) praten. De Oekraïense Duitser kwam onder Hernán Losada niet meer aan spelen toe en werd aangeboden bij andere clubs. Maar Prychynenko wilde niet weg. Onder Will Still stond hij de voorbije drie wedstrijden opnieuw in de basis, Beerschot hield drie keer de nul. “Ik heb nooit de moed laten zakken.”

Koen Frans

Denis, je wou lange tijd niet praten met de media. Waarom?

“Het was niet het juiste moment. Ik zat in een slechte situatie. Ik had na de gewonnen finale tegen OH Leuven gezegd dat ik een legende was en ik vond dat ik dat moest tonen op het veld vooraleer ik opnieuw een interview zou geven. Na Zulte Waregem vroeg je mij ook al om een interview, maar dat vond ik te snel. Dat was mijn eerste match in een lange tijd. Nu is de tijd rijp.”

Je speelde de voorbije drie wedstrijden opnieuw 90 minuten en kijk: Beerschot hield drie keer de nul. Toeval?

“(lacht) Mensen hopen nu dat de arrogante Denis Prychynenko zal zeggen dat het geen toeval is, maar dat ga ik niet doen. Na een slechte periode komt altijd weer een goede periode. Ik had geluk dat ik aan het begin van die goede periode opnieuw in het team ben gekomen. Ik surf mee op de positieve flow van de ploeg. Meer is het niet.”

De trainerswissel heeft jou geen windeieren gelegd. Zou je verhaal op het Kiel voorbij geweest zijn als Hernán Losada hier nog coach was?

“Dat weet ik niet. Ik spreek niet graag slecht over andere mensen. Ook niet over trainers. Ik heb in mijn carrière meer dan twintig verschillende trainers gehad en ik kan ze allemaal nog recht in de ogen kijken. Ook Hernán. Hij was eerst mijn ploegmaat, nadien mijn coach. Het klopt dat we woorden hebben gehad en dat ik niet meer in zijn plannen paste. Dat moet je als speler gewoon aanvaarden. Ik ben niet haatdragend. Onze relatie was niet meer zo goed als ze ooit was, maar ik wens hem het allerbeste in de MLS. Intussen heeft Will Still me opnieuw een kans gegeven en daar ben ik hem heel dankbaar voor. Het systeem van Will ligt me ook beter, denk ik.”

Wat was er dan juist gebroken tussen jou en Hernán Losada?

“Kijk, ik loop hier nu al vijf jaar rond. Ik heb de echte Beerschotmensen binnen deze club leren kennen, zoals Marc Noé, Mo Messoudi, Gunther Dieltjens, Walter Damen en Luther Rommens. Loyale mensen met een hart voor deze club, voor wie deze club alles betekent. Ook ik ben van deze club beginnen houden met heel mijn hart. Ik ben loyaal aan de club en het ploegbelang primeert voor mij. Altijd. Hernán heeft me op een bepaald moment van iets beschuldigd dat ik niet heb gedaan en dat ik er ver over vond. Daar had ik het heel moeilijk mee. En dat heb ik hem ook laten weten. Maar ik hou nog steeds van Hernán, hoor. Dat mag je zo opschrijven. Als ik hem tegenkom, wil ik zeker iets met hem gaan drinken. Hij wordt nu coach in Amerika en ik sta opnieuw in de ploeg. Alles is uiteindelijk toch goed gekomen.”

Het volledige interview (+) lezen?

LEES OOK: Denis Prychynenko mocht weg, maar is nu weer onmisbaar op het Kiel

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners