Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © BELGA

Descheemaecker raamt totale kost voor vergroening De Lijn op 3 miljard euro

Marc Descheemaecker, voorzitter van De Lijn, raamt de totale kostprijs voor de vergroening van de vloot van De Lijn tegen 2035 op 3 miljard euro. Sommige schattingen lopen zelfs op tot boven de 8 miljard euro. Dat heeft Descheemaecker donderdag gezegd in het Vlaams Parlement.

7 reacties

  • marc meulenberghs

    3 jaar geleden
    Een tram is het ideale electrische vervoermiddel! Gaat minstens 50jaar mee en kost alleen qua infrastructuur meer dan een bus; spijtig genoeg zijn de Buurtspoorwegen afgeschaft...
  • Joris Vanderaert

    3 jaar geleden
    Domme groene politiek is de grootste armoedegenerator. Je mag als Groen en SPa dan links zijn, objectief bekeken is de hele politiek met zonnepanelen sinds 20 jaar geleden, met de groencertificaten, de turteltaks enz. een grote verarming geweest voor de kleine man. De elektriciteitsfactuur is verdubbeld en we hebben nu de duurste stroom van heel Europa. Maar we zijn groen, links en goed bezig!
  • Erwin Werwaarts

    3 jaar geleden
    Elektrische bussen zijn geen vergroening van de lijn , indien de elektriciteit waarop ze zullen rijden niet gegarandeerd uit groene energie zal komen . Het beschikbare geld moet men investeren in groene energievoorziening , niet in elektrificering van het transport . Bovendien ware beter "groene energie->synthetische(vloeibare) brandstof->huidige bussen , dan groene energie->elektriciteit->elektrische bussen" want de elektriciteit bij het laatste systeem kan men toch niet massaal opslagen .
  • willem merken

    3 jaar geleden
    en waar gaan ze energie halen om die bussen op te laden? Op elke grote markt (ook op die van Brussel, Antwerpen, Gent een windmolen zetten van 200 meter hoog?
  • Spike Björk

    3 jaar geleden
    Miljarden investeren in een verlieslatend bedrijf! Willen de Belgen dat wel?