© Jan Van der Perre

Discotheek Red&Blue ‘over te nemen door overheid’

Antwerpen -

‘Zaak over te nemen door de overheid’: zo staat er te lezen op het immo-bord dat Nourdin Ben Sellam uithing aan de gevel van zijn bekende discotheek Red&Blue in het Schipperskwartier in Antwerpen. De discotheekuitbater wil met die “ludieke actie” aan de alarmbel trekken. “Er wordt zelfs niet meer over ons gesproken.”

Elien Van Wynsberghe

“We zijn nu elf maanden na de start van de eerste lockdown”, zegt Ben Sellam. “En we staan nog even ver als maart 2020: zonder perspectief en met onvoldoende steun. En onze vaste kosten? Die blijven gewoon doorlopen.”

(lees verder onder de video)

© atv

Hij wil weten waar hij staat, zegt hij. “Ik krijg nu 7.500 euro per maand. Maar mijn huur alleen al bedraagt 10.000 euro. Ik spreek mijn privégeld aan om de zaak recht te houden.” Maar hoelang hij dat nog kan volhouden, weet hij niet. “Wanneer mogen we weer open? September, misschien oktober? Die hele periode zonder inkomsten, dat houdt toch geen enkele zaak vol? Maar gooi ik nu de handdoek in de ring, dan ben ik al het geld dat ik de afgelopen maanden nog in Red&Blue heb gestoken ook kwijt. Het is zo ontzettend moeilijk.”

Maar het meest frustrerende vindt hij dat er over de discotheken met geen woord meer wordt gerept. “In de media wordt er zelfs niet meer over ons gesproken. Vandaar dat ik met deze actie de aandacht probeer te trekken. Niemand heeft voor deze situatie gekozen, ook wij niet. En ik begrijp dat we de deuren gesloten moeten houden. Dat is niet meer dan normaal. Maar help ons op zijn minst om onze vaste kosten te dekken. Enkel zo kunnen we deze crisis overleven.”

En dus vraagt hij aan ‘Immo Vivaldi’ -“een knipoog naar de Vivaldi-coalitie”- om ‘zijn zaak over te nemen’. “Want nu ben ik aan het dweilen met de kraan open. Het geld van Red&Blue is op.”