Minister Annelies Verlinden  in de Kamer, archiefbeeld.
Volledig scherm
Minister Annelies Verlinden in de Kamer, archiefbeeld. © BELGA

Oppositie legt Verlinden vuur aan de schenen over ontbreken pandemiewet: “Dit zijn geen gegeven volmachten, deze zijn genomen”

De verzamelde oppositie heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) donderdagmiddag het vuur aan de schenen gelegd over het ontbreken van een pandemiewet. "Dit zijn geen gegeven volmachten, deze zijn genomen”, zei N-VA-fractieleider Peter De Roover.

16 reacties

  • hans roelants

    3 jaar geleden
    Deze regering is toch een lachertje. Ze schieten tekort op alle vlakken. Focus moet niet liggen op regeltjes opdwingen, maar op het effectief vaccinatie beleid.
  • Ludo Wouters

    3 jaar geleden
    Verlinden weet nog steeds niet dat ze in de politiek zit. Ze denkt nog steeds als advocate en denkt dat ze in een rechtbank zit waar advocaten en rechters de dienst uit maken en waar al de rest moet zwijgen.
  • Wilfried Vanden Berg

    3 jaar geleden
    Inderdaad Van Daele daarom zijn er zoveel doden te betreuren . Door het laattijdige reactie van Beke en DE Block , en nu nog een onbekwame minister van Binnenlandse Zakenndie meestal door het bos de bomen niet meer ziet. Ik ben geen NVA stemmer , maar Mr De Roover heeft wel 100 % gelijk. Zij respecteren het parlement niet meer OVLD en haar meelopers partijtjes . In 2024 komt de afrekening, en dan kan Mr Lachaert zijn eigen leugens inslikken.
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Prima werk van Verlinden zodat NVA haar geliefkoosde verrottingsstrategie niet kan uitvoeren, dit zijn geen tijden voor politieke spelletjes mijnheer De Roover
  • Raphaël Defour

    3 jaar geleden
    Denk ook dat er nogal een loopje wordt genomen met het beperken van de persoonlijke vrijheid van de burger. Dat men nu ook nog meent dat op basis van de huidige Corona crisis men de wijsheid in pacht heeft om voor een volgend opduikende infectie van weet welke aard het antwoord reeds klaar te hebben lijkt best wel overdreven. Wat nu ad hoc als maatregelen uit de mauw wordt geschud zal bij een volgende best andere vereisten stellen.