AFP
Volledig scherm
© AFP

Trump weigert onder ede te getuigen over opstand

Voormalig president Donald Trump weigert onder ede te getuigen in het proces waarin de Amerikaanse Senaat gaat oordelen over de vraag of hij schuldig is aan het aanzetten tot een opstand. Zijn advocaten David Schoen en Bruce Castor schrijven dat in een reactie op een officieel verzoek van de Democratische aanklagers in het Huis van Afgevaardigden.

22 reacties

  • Willy Bogaert

    3 jaar geleden
    Hadden ze al veel vroeger moeten doen dan was er minder schade .
  • heinz wolf

    3 jaar geleden
    Als Trump dit blijft weigeren kan een rechter hem laten onder dwang laten voorleiden en desnoods achter de tralies laten steken. De impeachment procedure was ingezet toen hij nog zittend president was en moet da ook onafhankelijk van de uitkomst afgerond worden.
  • Guido Pintens

    3 jaar geleden
    Joske, de opperrechter leidt de afzettingsprocedure in de Senaat ENKEL bij een zittende president, en anders niet. Is dus volledig volgens de grondwet. Informeer je toch eens tegoei
  • Danny De Graeve

    3 jaar geleden
    En de democraten blijven hem met een ei in hun broek volgen en ondertussende Russen, China en Co van dag 1 op hun wenken bedienen. Goe bezig!
  • ivan de ridder

    3 jaar geleden
    Lol, de wet lezen is ze begrijpen. Trump IS al impeached (tot de 2e keer toe), door het huis van afgevaardigden. De senaat beslist of hij vervolgens nog veroordeeld wordt. Dat kan gebeuren ongeacht dat hij president AF is. Dit om te voorkomen dat hij ooit nog een politiek ambt kan uitoefenen. En gezien zijn aandeel in de poging tot staatsgreep is het niet minder dan normaal dat hij daar rekenschap voor zou moeten geven. Maar met de huidige bende ongeregelde republikeinen komt het er nooit door.