Deze leerkrachten op rust zien wel wat in het plan om 65-plussers weer naar de klas te lokken.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze leerkrachten op rust zien wel wat in het plan om 65-plussers weer naar de klas te lokken. © Photo News, Coenen

65-plussers weer naar de klas? Zo denken leerkrachten op rust er zelf over: “Ik leg leerstof beter uit dan voor pensioen”

Om de leerachterstand bij onze leerlingen weg te werken, trekt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) 10 miljoen euro uit. Met dat geld wil hij gepensioneerde en deeltijdse leerkrachten een handje laten toesteken in scholen die dat nodig hebben. Maar wat denken leerkrachten op rust daar zelf over? “Ik leg mijn leerstof nú beter uit dan toen.”

36 reacties

  • Baldr VanHoek

    3 jaar geleden
    Dat zal wel zijn vooral omdat ze goedkoper zijn want ze mogen niet veel geld vragen voor hun diensten want olalala consequenties voor pensioen. Pensioen? Bestaat dat woord nog altijd? In welke tijd leven die politici eigenlijk...
  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    de kwalificaties van het onderwijzend personeel dalen evenredig met het Vlaams onderwijsniveau. Veel leerkrachten zouden dringend naar de logopedie moeten om degelijk te leren praten. Ze moeten dringend bordschrift oefenen, liefst zonder fouten kunnen schrijven ... hun lichaamstaal oppoetsen en met de nodige bagage en inzicht wordt dat "master" diploma overbodig :-) Er is teveel tijdverlies op die "hogeschool.
  • patrrik versys

    3 jaar geleden
    Moeten we echt geleerd hebben om iets goed te doen? Kijk naar onze politici, die hebben allemaal geleerd en die maken er één grote puinhoop van. Gezond verstand is meer waard dan schoolwijsheid
  • Sjonny Martero

    3 jaar geleden
    Misschien al degene die kritiek hebben op onderwijsmensen eens wat meedraaien. Misschien zien ze dan wat het is? Ik heb gedaan om 17u. De leerkrachten niet.Want ze moeten voorbereiden voor de "afkoelingsweek".
  • Wendy Van Meel

    3 jaar geleden
    Als zij dit willen, heel graag! De oudere garde leerkrachten zijn altijd de beste leerkrachten. Wij hebben 3 kinderen en heel wat leerkrachten zien voorbij komen. De oudere generatie leerkrachten zijn ronduit de beste. Zij nemen tenminste nog de tijd voor het kind persoonlijk.