Office kantoor
Volledig scherm
PREMIUM
Office kantoor © Getty Images

Belg werkt 11 dagen minder door lockdowns

Tot twee keer toe werden honderdduizenden Belgen geparkeerd in tijdelijke werkloosheid. Gevolg: het afgelopen jaar zijn er gevoelig minder dagen gewerkt: gemiddeld 11 dagen per persoon om precies te zijn.

6 reacties

  • Timmie Smet

    3 jaar geleden
    Een derde lockdown moet ten alle prijze vermeden worden, zelfs als daarvoor veel doden moeten vallen. Het is nu wel stilaan genoeg geweest. Ik steek het meer en meer op de coronamaatregelen, en minder op corona zelf!
  • Raph Janssens

    3 jaar geleden
    Dat begrijp ik zeker ni . Ik werk van thuis en doe meer uren dan dat ik op kantoor ben veel meer !
  • Hendrik Weckseler

    3 jaar geleden
    Ik heb vele dagen extra moeten werken en ook vaak overuren in de verkoop van voeding ik heb zoals zovelen uren moeten laten uitbetalen maar dan komt het hé zogezegd de eerste 120u aan normaal tarief nee hoor je komt in een andere schaal en betaald je blauw ik had een 60 tal uren laten betalen goed voor net geen 700€ bruto had ik dan 2500 en een beetje netto amper 1800 overgehouden dus meer belastingen dan dat ik aan overuren zelf had mooie beloning voor extra hard werken
  • Ahmed Zoupha

    3 jaar geleden
    Ik heb vorig jaar elke dag enkele uren extra moeten werken om alles erdoor te krijgen, nooit eerder zoveel werk.
  • Eric Nieuborg

    3 jaar geleden
    Buiten de sectoren die moesten sluiten is tijdelijke werkloosheid een beslissing van de werkgever. Gemakkelijkheidshalve door de overheid toegestaan om ontslagen te vermijden, praktisch door managers en werkgevers gebruikt om kunstmatig de winst te verhogen en zodoende hun ‘premies’ veilig te stellen. Integriteit en solidariteit ten top!