AP
Volledig scherm
© AP

Opmars coronavarianten zorgt voor ongerustheid in Duitsland: “Virus heeft boost gekregen”

De coronapandemie is "gevaarlijker" geworden in Duitsland. Dat was vrijdag de boodschap van Lothar Wieler, de voorzitter van het Robert Koch Instituut, op een persconferentie. "Het virus is nog niet moe, integendeel: het heeft net een boost gekregen", zei hij verwijzend naar de verspreiding van de nieuwe varianten in ons buurland.

8 reacties

  • johan schelfaut

    3 jaar geleden
    Vele ministers hebben al een afspraak bij de kapper, daarom zullen zij beslissen deze te openen. Op internet staan nochtans genoeg filmpjes om zelf je kapsel te fatsoeneren. Men zou beter alles nog dicht houden tot 1 maart, en beter de grenzen te controleren en vakantiegangers te laten omkeren ipv boete en dan doorrijden.
  • Jeroen Custers

    3 jaar geleden
    In Nederland verlengen ze de avondklok en de lockdown. Duitsland is nog steeds in Lockdown incl. gesloten scholen en vrezen ze de nieuwe varianten. Frankrijk denken ze zelfs aan nog verstrengen en klein Belgenlandje daar tussening gaat alles beginnen versoepelen. Als we een derde golf krijgen binnen een maand, dan is er wel 1 ding zeker: de Belg gaat liever dood met een kleurke in zijn haar dan te blijven leven met een warbol.
  • Jess Degrauwe

    3 jaar geleden
    Nog een geluk dat het virus onderscheid weet te maken tussen de grenzen en dat het daar stopt. In Belgïe hoeven we ons zeker niet ongerust te maken volgens de politici.
  • Timmie Smet

    3 jaar geleden
    De Duitse regeringen zullen de gepeperde rekeningen gepresenteerd krijgen wanneer blijkt dat vele jongeren leerachterstand hebben!
  • Regina Van Akker

    3 jaar geleden
    Hier maken ze zich geen zorgen hoor, hier spreken ze van versoepelingen, de dwazen!