Van kappers tot dierenparken: dit zijn de beslissingen van het Overlegcomité

Het Overlegcomité heeft een reeks versoepelingen aangekondigd. Kapsalons mogen weer open. Volgende zaterdag, op 13 februari, mogen ze de eerste klanten weer verwelkomen. Ook voor de overige contactberoepen, vakantieparken en dierenparken is er een beslissing genomen. Bekijk hier het overzicht.

Kappers: 13 februari

Volgende zaterdag, op 13 februari, mogen kappers de eerste klanten weer verwelkomen.

LEES OOK. Nu de kappers open, straks de scholen weer even dicht?

Andere contactberoepen: 1 maart

Overige contactberoepen naast kappers, zoals masseurs, schoonheidsspecialisten en tatoeëerders mogen pas op 1 maart weer de deuren openen.

Regels voor contactberoepen

De heropening van de niet-medische contactberoepen is gekoppeld aan zeer strikte voorwaarden en aangescherpte protocollen. Deze bevatten onder meer:

Wachttijd van 10 minuten tussen twee behandelingen, voldoende voor de reiniging en desinfectie van de behandelingsruimte

Verplichting om te werken op afspraak

Klanten moeten buiten wachten

Voorzien van voldoende ventilatie, bijvoorbeeld ramen en deuren open

Dierenparken: 13 februari

Het Overlegcomité zou beslist hebben dat de dierenparken op 13 februari opnieuw de deuren mogen openen. Dat werd door verschillende bronnen bevestigd aan onze redactie. Ook de kappers zouden die dag opnieuw mogen opstarten.

LEES OOK. Professor UGent: “Heropening dierentuinen geen risico voor dieren”

Immobezoek toegelaten vanaf 13 februari

Wie een woning wil kopen of huren, zal vanaf het begin van de krokusvakantie weer op huisbezoek gaan. Immokantoren krijgen de toestemming om weer klanten mee te nemen, zo heeft het overlegcomité beslist.

Vakantieparken en campings: 8 februari

Vakantieparken, bungalowparken en campings zullen vanaf 8 februari hun activiteiten mogen heropenen onder dezelfde beperkende voorwaarden als andere vormen van logies. Dit betekent onder meer dat zij hun restaurants, drankgelegenheden en andere gemeenschappelijke faciliteiten gesloten moeten houden.

Alle andere maatregelen

De coronamaatregelen die op 28 oktober zijn vastgelegd, worden verlengd tot 1 april. Tussentijdse beslissingen of herzieningen zijn wel mogelijk. Het volgende Overlegcomité komt samen op 26 februari.

LIVE. Volg hier alle ontwikkelingen over het coronavirus

AVV

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer