Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

Miljoenen euro's belastingfraude bij onderaannemers PostNL in België

De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) heeft onderzoeken gevoerd naar meerdere onderaannemers die voor PostNL pakjes bezorgen in ons land. Er zijn al voor miljoenen euro's aan belastingclaims verstuurd, vernam De Tijd. De BBI meent ook een btw-carrousel te hebben blootgelegd waarbij verschillende door PostNL erkende koeriersbedrijven betrokken zouden zijn.

46 reacties

  • An Vanden Bossche

    3 jaar geleden
    De fraudeurs, dat zijn diegenen die kopen op die internetbedrijven en de internetbedrijven zelf. Dat gaat om miljarden, de BBI is weerom bezig met het vangen van de kleine garnalen, dat gaat om slechts miljoenen.
  • pascal Vanderlinden

    3 jaar geleden
    @Marc Spandel Ik heb niets te verbergen , altijd mooi belastingen betaald. Maar ik vind het oneerlijk hoe ons belastingsgeld misbruikt word om zogezegd jobs te creëren ! Ik pluis van alles uit hoe iets werkt en dat is mijn probleem. De fraude die gebeurd in belgie is mega en word nog toegelaten ook. Als een minister 300€ kan verdienen om juist een handtekening te zetten voor een vergadering en niet eens binnen gaat op die vergadering. Dan doet die op dat moment ook aan fraude toch ?
  • J. VAN SCHUERBEECK

    3 jaar geleden
    Diegenen die werken verdienen veruit het minst. Dat is toch altijd zou al geweest. In mijn jong tijd toen de boeren hun aardappelen nog rooiden met een riek en door de rapers direct gesorteerd werden volgens grootte kwam op het einde van de dag de aardappelhandelaar de frietpatatten ophalen voor een aalmoes. De dag daarop zetten hij zij zakken af bij frituren en restaurants aan een mooie prijs. Een paar uren werk en zijn zakken puilden uit van het geld. De fiscus zag er heel weinig van.
  • Noel Laperre

    3 jaar geleden
    De politieke klasse graait, cumuleert en onderneemt frauduleus op een onwaarschijnlijke schaal ( De Gucht, Del Croix , Claes , Willockx etc.). Wie denkt dat ze alles netjes en transparant aangeven is er aan voor de naïeve moeite. Als ze met grote trom het deksel van de put lichten, dan graag niet selectief aub.
  • Eddy Boone

    3 jaar geleden
    Post NL staat synononiem voor slavenarbeid als het om de pakjesbezorgers gaat.