"Ik beeld me in dat de vloedlijn me roept, maar ook op de Zeedijk blijft het, op de golfslag na, stil en dreigend leeg."
Volledig scherm
PREMIUM
"Ik beeld me in dat de vloedlijn me roept, maar ook op de Zeedijk blijft het, op de golfslag na, stil en dreigend leeg." © Photo by Joel Hoylaerts / Photonews

Columnist Hugo Camps op wandel door zijn desolate Knokke: “Het 23.30 uur en het lijkt of de neutronenbom de stad heeft overvallen”

Iets na elven, een doordeweekse nacht. Columnist HUGO CAMPS stapt uit zijn voordeur en begint aan een avondwandeling door Knokke, zijn thuisstad. Hij heeft zich voorgenomen pas na middernacht thuis te komen, als kleine verzetsdaad van een 77-jarige tegen de avondklok. Hij tekent op wat hij ziet: de grote leegte, de complete desolaatheid, geen ziel op straat, een leven zonder leven: "De stad is stil, huilerig en geluidloos."

11 reacties

  • Carlo Verstappen

    3 jaar geleden
    Zo zie je maar dat er ook nog slimme mensen zijn, en niet omhoog gevallen zijn zoals sommige. Slim zijn en wijsheid zijn twee verschillende dingen en het laatst is jou vreemd.
  • Raoul Baert

    3 jaar geleden
    De perfecte woonplaats voor deze zelfingenomen man.
  • Luc Snykers

    3 jaar geleden
    Aan zee maar ook in Knokke is er meestal niet veel te zien dus wat is het probleem . Men zegt de immo kantoren kunnen de verkoop aan de kust niet bijhouden en daarom begrijp ik niet dat er nog altijd meer als 2500 appartementen te koop staan .
  • piet devlieger

    3 jaar geleden
    Niet moeilijk dat het stil is om 23h30 als iedereen moet binnenblijven of hij krijgt een boete van 250 euro. Ik vind het wel mooi als het 's avonds en 's nachts stil is in de 'bruisende stad' waar ik woon. Geen zat gebral, geen bierblikjes op straat, geen braaksel en urine in de portalen van appartementsgebouwen, geen vandalisme (of toch minder), geen injectiespuiten en wat nog meer die op straat liggen, geen auto's met piepende banden en getoeter ... Van mij mag dat nog heel lang zo blijven.
  • Dirk De Buyst

    3 jaar geleden
    In de rest van Vlaanderen begint de avondklok om middernacht, hoor. Ik nodig hem uit om in Borgerhout, het Kiel of Antwerpen-Noord te komen wandelen. Daar is volop ambiance.