Voormalige minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld).
Volledig scherm
Voormalige minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). © BELGA

Maggie De Block uit kritiek op experten: “Bevolking walgt van hun communicatie”

Voormalig minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) laat zich in een interview met de Waalse krant La Dernière Heure erg kritisch uit over de overvloedige communicatie van experten over het coronavirus en de maatregelen. “De bevolking walgt van hun communicatie”, zegt De Block. 

461 reacties

  • Wilfried Vanden Berg

    3 jaar geleden
    Waarom staat die niet voor de rechtbank voor de doden die ze veroorzaakt heeft door haar onbekwaamheid . En liefst nog samen met Beke .
  • Frederic Franke

    3 jaar geleden
    de experts zijn de enigsten die gelijk hebben en moeTen niet ver- of herkozen worden om hun voortbestaan, politiekers zeggen wat "het apevolk" wilt horen.
  • Stefaan BOGAERT

    3 jaar geleden
    Ik walg ook van veel dingen, Maggy. En ook van sommige mensen...nog altijd !!
  • geert Verschelde

    3 jaar geleden
    Veel uitspraken waren, en zijn, ingegeven over het aanwezig zijn van materiaal. Neem de mondmaskers, het was niet nodig die te dragen. Lees er waren geen mondmaskers in voorraad, door dat ze opgestookt werden. Maximaal en snel vaccineren, neen we moeten eerst de strategie testen. Eigenlijk, we hebben nagelaten om tijdig vaccins te bestellen. Zo kan men veel voorbeelden aanhalen van uitspraken die er enkel zijn omdat onze overheid in gebreke was om ze tijdig te voorzien.
  • Jean-Paul Haesen

    3 jaar geleden
    Dat de experten inderdaad niet dogmatisch vasthouden aan hun uitspraken van een jaar geleden getuigt ook van "voortschrijdend inzicht". Je vecht tegen een vijand die voortdurend muteert en waar de strategie dus ook moet worden aangepast. Ik heb de indruk dat de politici van de vorige regering dit niet begrepen. De huidige verantwoordelijke minister van Volksgezondheid, nochtans geen arts, begrijpt dit blijkbaar wel.
  1. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    61

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.
  2. Het gevaar van de heropening van de kappers zit ‘m in de boodschap: “De versoepelingsbrigade krijgt nu de wind in de zeilen. Hoe gaan we dat stoppen?”
    PREMIUM

    Het gevaar van de heropening van de kappers zit ‘m in de boodschap: “De versoepe­lings­bri­ga­de krijgt nu de wind in de zeilen. Hoe gaan we dat stoppen?”

    Hoera, die wuivende kuif mag er eindelijk af! Weg met het nektapijt en de uitgroei! Maar is het wel véilig, om met z’n allen in de kappersstoel te gaan zitten? Creëren we nu geen precedent en zullen andere sectoren steeds nadrukkelijker versoepelingen eisen die de overheid niet meer kan weigeren - ‘Zij wel, dan wij ook’? En vooral: is de heropening van kapsalons wat we met z’n allen nodig hebben om het de komende maanden vol te houden, voor de vaccins het normale leven weer mogelijk maken?