Themabeeld. © Politie Antwerpen

Kilo cannabis gevonden in geseinde Jaguar

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft donderdag meer dan een kilo cannabis en 150 gram cocaïne gevonden in een geseinde Jaguar. De bestuurder, een jonge man, bleek vrij onder voorwaarden.

Een patrouille van de mobiele eenheid van de politie merkte de geseinde Jaguar op in de omgeving van het Stadspark na een hit van een ANPR-camera. De patrouille verloor de wagen uit het oog, maar trof kort nadien de bestuurder te voet aan.

“De jonge man bleek vrij onder voorwaarden nadat hij eerder al was betrapt op het plegen van drugsfeiten. In de omgeving werd ook het voertuig aangetroffen en gecontroleerd. Er werd meer dan een kilo cannabis en 150 gram cocaïne aangetroffen”, zegt de politie. Bij een huiszoeking vond de politie nog eens 40 gram hasj.

Een andere patrouille van de mobiele eenheid zette later op de avond een wagen aan de kant toen de bestuurder probeerde weg te rijden van de politie. “Onmiddellijk viel de inspecteurs de geur van cannabis op die in het voertuig hing. In de wagen werd meer dan 400 gram cannabis aangetroffen”, aldus de politie. De man was vermoedelijk op weg om drugs te leveren. “Er werd ook 1.100 euro in beslag genomen, samen met het voertuig”, klinkt het.

Na een vreemd manoeuvre ter hoogte van de Zurenborgbrug controleerde de mobiele eenheid nog een derde wagen. Daar vond de politie 40 gram hasj en 7.000 euro cash terug. De bestuurder bleek ook illegaal in ons land te verblijven en werd opgepakt. Alle drie de mannen werden voorgeleid.

jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER