REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Bitcoin stijgt naar 40.000 dollar: topbankier voorspelt koers van 600.000 dollar, maar krijgt kritiek

CryptomuntenDe koers van cryptomunt bitcoin is zaterdag op het handelsplatform Bitstamp weer gestegen tot ongeveer 40.000 dollar en komt zo opnieuw in de buurt van het record van meer dan 41.000 dollar van in januari. Het koersverloop van bitcoin vertoont op korte tijd wel vaak grote schommelingen. Een topbankier krijgt intussen kritiek op de timing van zijn voorspellingen voor bitcoin, waarbij hij op termijn een waarde van 600.000 dollar mogelijk acht. 

34 reacties

  • Sara Gevers

    3 jaar geleden
    Cash is ouderwets, en wordt stilaan van de baan geschoven. Tegenwoordig doen we aan wereldeconomie, binnen enkele decennia misschien zelfs aan interplanétaire économie. Hoog tijd dus voor één digitale, universele munt...
  • Ben Hagedoren

    3 jaar geleden
    Iedereen voor of tegen... Al eens aan het volgende gedacht: Zou het misschien een verklaring zijn dat de huidige bullmarkt zowel in stocks, crypto, edm. niet perse impliceert dat deze steeds meer waard worden. Klinkt raar? Ooit al andersom gedacht? Ik wel alvast. Zou het niet een logische verklaring zijn dat ons geld gewoon minder waard wordt... Gaat de lamp al branden?
  • Matisse Frituur

    3 jaar geleden
    @mark Peeters, het klopt dat 1 bitcoin heel hoog staat en dat weinig mensen er 1 kopen. Je kan echter ook kleinere bedragen zoals 0.001 bitcoin kopen (of nog veel minder). Vergelijk het met goud. Je kan een goudstaaf kopen, maar ook gewoon een gram goud. Ik hoop je hiermee verduidelijking gegeven te hebben.
  • Peter

    3 jaar geleden
    Hoeveel keer sedert zijn creatie, is de bitcoin nu al dood, een bubbel, ponzi etc., verklaard? Tracht telkens om mensen iets bij te brengen maar dat blijkt een :moeilijke opdracht. Vorig jaar toen ALLE markten inzakten omwille Corona kon je een BTC kopen voor minder dan 4000 usd, vandaag staat die 11 (ELF, 1100%) hoger en ja die zal zakken zoals ALLE verhandelbare producten op een markt doen. Maar als je vandaag 90% van je BTC verkoopt is je broodje wel warm gebakken en dat heb je niet met ALLE.
  • pascal Vanderlinden

    3 jaar geleden
    @Yves Van Rossem Ik ga je eens iets proberen duidelijk maken. De overheid neemt bitcoins in beslag van criminelen of mensen die fraude gepleegd hebben. Dan bieden ze deze te koop aan via diezelfde overheid ! Moest het lucht zijn waarom investeren de banken er dan in en alle platformen waar je contactloos mee kan betalen ? Jaja de overheid verkoopt bitcoins RAAR hé ?