©  BELGA

Elise Mertens ontmoet op Australian Open meteen Alison Van Uytvanck in dubbelspel

Elise Mertens ontmoet Alison Van Uytvanck in de eerste ronde van het dubbelspel op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. Ook Sander Gillé en Joran Vliegen kennen hun tegenstanders.

Arno Schepers
Bron: BELGA

LEES OOK. Elise Mertens wint pakte zesde WTA-titel in Melboiurne

Elise Mertens, zesde op de wereldranglijst in het dubbelspel, vormt samen met de Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA 5) het tweede reekshoofd. Samen wonnen ze in 2019 de US Open, datzelfde jaar schopten ze het ook tot in de halve finales van Roland Garros. Vorig jaar bereikten Mertens en Sabalenka de kwartfinales op de Australian Open. In de eerste ronde spelen ze tegen Alison Van Uytvanck (WTA 102) en de Zweedse Cornelia Lister (WTA 78).

Aan de zijde van de Sloveense Andreja Klepac (WTA 40) neemt Kirsten Flipkens (WTA 32) het in de openingsronde op tegen de Spaanse Georgina Garcia Perez (WTA 82) en de Georgische Oksana Kalashikova (WTA 63). Flipkens en Klepac vormen het 14e reekshoofd. In 2019 was Flipkens samen met de Zweedse Johanna Larsson halvefinalist in het dubbeltoernooi van Roland Garros.

Bij de mannen openen de als 14e geplaatste Sander Gillé (ATP 39) en Joran Vliegen (ATP 36) in Melbourne tegen de Duitser Dominik Köpfer (ATP 416) en de Amerikaan Tennys Sandgren (ATP 234). Bij hun eerste deelname aan de Australian Open werden Gillé en Vliegen vorig jaar uitgeschakeld in de tweede ronde.

Sander Gillé en Joran Vliegen. ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer