© Politie Kempenland

Bestuurder met levenslang rijverbod betrapt onder invloed van drugs

Peer/Hechtel-Eksel/Leopoldsburg -

De politie Kempenland heeft dit weekend op 6 locaties controles gedaan, samen met de douane en Vlabel. Een bestuurder met een levenslang rijverbod werd achter het stuur betrapt onder invloed van drugs.

Tijdens de actie legden in totaal tien bestuurders een positieve speekseltest af en verloren ze hun rijbewijs. Een aantal personen hadden ook drugs bij. Een interventieploeg die niet deelnam aan de actie, kon een voertuig onderscheppen. De bestuurder legde niet alleen een positieve speekseltest af, maar had ook een levenslang rijverbod. Zijn voertuig werd getakeld.

Eén chauffeur had te veel gedronken. Twee niet-ingeschreven en niet-verzekerde voertuigen werden in beslag genomen. De douane betrapte twee voertuigen die op rode diesel reden. De overtreders moesten elk 500 euro betalen. Er werd door de douane ook voor 5.357 euro aan openstaande boetes geïnd. Vlabel inde voor 9.472 euro aan achterstallige verkeersbelastingen. Eén bestuurder kon zijn wegentaks van 1.990 euro niet onmiddellijk betalen. Zijn voertuig werd getakeld.

 © Politie Kempenland

 siol