© atv

Politie ziet feestvierders vanop straat dansen tijdens één van handvol lockdownfeestjes

Antwerpen -

Afgelopen nacht zijn opnieuw meerdere lockdownfeestjes stilgelegd in Antwerpen. Een persoon werd bestuurlijk gearresteerd omdat hij de controle verstoorde en de andere aanwezigen aanzette zich tegen de politie te keren. Vrijdagnacht legde de Antwerpse politie ook al vier feestjes stil.

LEES OOK: Vrijdag waren er al vier lockdownfeestjes in Antwerpen

Op een feestje aan de Collegelaan zag de politie de bezoekers vanop straat dansen in een appartement op het gelijkvloers. Aanvankelijk werd de politie de toegang tot het appartement geweigerd. “We zagen verschillende personen wegvluchten. De bewoner kreeg alle opties uitgelegd, waarna hij besliste dat de politie toch een controle mocht uitvoeren”, zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

Binnen waren zeven personen aanwezig en vond de politie ook lachgas. In de achterliggende garages vond de politie nog eens vier personen terug. “Op kousenvoeten en met lichte kledij probeerden ze te ontkomen”, zegt Bruyns.

Na een melding van geluidsoverlast werd ook aan de Begijnenvest rond twee uur ’s nachts een lockdownparty stilgelegd. “De patrouille die ter plaatse kwam, hoorde muziek en een aantal stemmen. Ze werden eerst niet binnen gelaten, maar bij een tweede keer aanbellen werd alles stil en ging de deur toch open”, aldus Bruyns. Binnen waren zes feestvierders aan.

Bij een lockdownfeestje met zeven man aan de Mechelsesteenweg hield de politie één iemand bestuurlijk aan. “Hij verstoorde en verhinderde de controle stelselmatig en zette de andere aanwezigen aan zich tegen de politie te keren”, legt Bruyns uit. Ook aan de Noorderlaan - acht man - en in de Keizerstraat - vijf man - legde de politie zaterdagavond nog twee feestjes stil.

Eerdere stillegging van lockdownfeestjes afgelopen vrijdag. © atv

 jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER