Een dakloze probeert zich warm te houden in Brussel.
Volledig scherm
Een dakloze probeert zich warm te houden in Brussel. © Baert Marc

Volgende week tot -15 graden: daklozen kunnen in hotelkamers terecht in Gent en Brussel

Volgende week wordt het duivels koud. Het KMI houdt zelfs rekening met een uitschieter van -15 graden. Steden nemen daarom hun voorzorgen om daklozen zo goed mogelijk op te vangen. In Gent en Brussel kunnen ze eventueel terecht in een hotelkamer, Antwerpen stelt voldoende opvangcentra ter beschikking.

13 reacties

  • Juliette Nijs

    3 jaar geleden
    men wil niet zeggen hoeveel plaatsen.. Beste steden: zijn we soms te beschaamd om toe te geven hoeveel mensen je anders gewoon aan hun lot overlaat?? deze opvang en ondersteuning zou der gans het jaar moeten zijn voor deze mensen! veel meer dan dat elke azielzoeker duizenden euro's gratis krijgt! Geef de mensen opvang, slapen en sanitair en ondersteuning om zelf hun eigen leven weer op te bouwen en zelf geld te verdienen ipv het aan enklen met bakken gratis te geven.
  • Ronald Van Beneden

    3 jaar geleden
    Misschien asiel aanvragen in eigen land?
  • Dirk Van Den Bossche

    3 jaar geleden
    Trouwen zal nog niet zo vlug mogen , maar een hoop daklozen samen steken mag en aan hygiene denken ze niet. De meeste willen gewoon op straat leven, wie zijn wij dan om tegen die mensen hun wil in te gaan en ze in een hotel te stoppen
  • Jo Bosman

    3 jaar geleden
    Onder het centraal station in Brussel is er al jaren een verwarmde plaats vrij waar heel wat daklozen zouden kunnen schuilen , maar dan moeten wel een paar zeteltjes met en kroontje weg en dat blijkt een onoverkomelijk probleem. Het is zoals Alain Provist zegt. Het is net de staat die ze in deze ellende houd met onzinnige regeltjes.
  • Philip Staelens

    3 jaar geleden
    Dat dit nu nog bestaat