In totaal werden er 57 voertuigen gecontroleerd. © Politie Heist

Rijbewijzen afgenomen en boetes na grootschalige controleactie

Heist-op-den-Berg -

De politie van Heist-op-den-Berg hield zaterdag een grootschalige controleactie op drugshandel en verkeersinbreuken. In samenwerking met De Lijn werd er ook gecontroleerd op de mondmaskerplicht op de bussen. Er werden verschillende boetes uitgedeeld en twee bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren.

De controles vonden zaterdag plaats op verschillende tijdstippen en locaties in Heist-op-den-Berg. “Ze maakten deel uit van de bovenlokale actie ‘Etoile’, die zich richt op de strijd tegen de handel in verdovende middel en drugstoerisme. Bij de actie werden twintig politiemensen en twee politiehonden ingezet”, zegt politiewoordvoerster Jana De Roover.   

In totaal werden 57 voertuigen, zes bussen, vier fietsers en bromfietsers gecontroleerd. In totaal 89 personen. “Vijf bestuurders werden geverbaliseerd wegens druggebruik en twee personen moesten hun rijbewijs om diezelfde reden onmiddellijk inleveren”, aldus De Roover. “Eén bestuurder bleek niet in orde met zijn boorddocumenten en er was ook een boete voor een bestuurder die in de verkeerde richting reed. Verder werden er tien GAS-pv’s uitgeschreven voor foutparkeren en werden er twee mensen aangetroffen die illegaal in ons land verblijven.”

 ©  Politie Heist

In samenwerking met De Lijn werd er ook gecontroleerd op de mondmaskerplicht op de bussen. In totaal werden 37 reizigers gecontroleerd. Drie mensen kregen een boete omdat ze geen mondkapje droegen. Twaalf mensen kregen een pv omdat ze geen geldig vervoerbewijs konden voorleggen. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER