© Mark van Luijk

De shuttlebus van Fumprock rijdt weer uit!

Fumprock in Diepenbeek is aan zijn tweede editie toe en net als vorig jaar zet het gezellige festival een unieke gratis shuttlebusdienst op poten voor de dorpsbewoners. Op die manier willen de organisatoren niet alleen besparen op CO2, maar zetten ze ook in op zorgeloos en veilig vervoer voor hun festivalgangers.

Mark van Luijk

Fumprock werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd, in samenwerking met Radio VRD, ten voordele van het goede doel Ambulancewens België vzw. Die vereniging vervult de laatste wens van terminale patiënten. Dat kan alleen maar met een goed uitgeruste ambulance en gespecialiseerd personeel. Vorig jaar kon de vereniging een gloednieuwe ambulance kopen en Fumprock betaalde daar een klein stukje van. De organisatie overhandigde een cheque van 2.500 euro. Omdat het festival vorig jaar helemaal uitverkocht was, is er nu een tweede editie.Net als vorig jaar laat het festival een gratis shuttlebus rijden langs verschillende opstapplaatsen. Touroperator Reizen De Zigeuner verleent opnieuw steun aan dit initiatief. De shuttlebus komt er niet alleen om de CO2-uitstoot te beperken, maar ook omdat Fumprock een zorgeloos feestje wil zijn voor de festivalbezoekers. De overheid heeft strenge regels en controles voor alcohol achter het stuur en terecht, maar ze slaagt er niet in om feestvierders een betaalbaar alternatief aan te bieden in de late uurtjes. Wij kunnen dat wel dankzij de steun van onze sponsor.

Fumprock wil net als vorig jaar de Diepenbekenaren verenigen met muziek. Alle bands op de affiche hebben een link met hun gemeente. Image 11 is een jonge grungeband die het festival mag openen. Daarna speelt de skapunk-band Jungleproof die sinds kort pronkt op een Amerikaanse verzamel-cd met de 100 beste skapunkbands van de wereld. Motörkiller is de band van Spooky, ooit frontman van Belgisch metaltrots Killer. Met Motörkiller brengt hij niet alleen eigen klassiekers zoals ‘Ready For Hell” en “Wall of Sound”, maar ook een tribute aan Motörhead, de band van Lemmy Kilmister-zaliger. Het festival wordt afgesloten door Among the Saints, een 8-koppige Keltische folkpunkband die het beste brengt uit het repertoire van The Pogues, Flogging Molly, The Dropkick Murphys en Ierse traditionals. Dat doen ze onder meer met twee doedelzakken, Ierse fluiten, gitaren en een accordeon.Er is ook een uniek concert van The Diepenbeek All Star Band, een gelegenheidsband met Diepenbeekse muzikanten van alle generaties die samen bekende rockhits spelen. U hoort en ziet muzikanten van The Voalig Heads, Civilian, Steele Justice, Anger Driven, The Jitterbugs en optredens van leden van toneelclub Yota en zangeres Anniek Guisson.

Fumprock heeft niet voor niets als ondertitel ‘Rockfestival vur de poor’, een verwijzing naar een bekende Diepenbeekse volkslegende, maar ook naar de lage inkomprijs van het festival. Tickets in voorverkoop kosten slechts 6 euro.Fumprock, zaterdag 8 april, OC Rooierheide, vanaf 18 uur met Image 11, Jungleproof, The Diepenbeek All Stars, Motörkiller en Among the Saints. Tickets 6 euro. Bekijk hier onze promotietrailer! Meer info via www.fumprock.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer