Klaas De Scheirder
Volledig scherm
PREMIUM
© Klaas De Scheirder

Discussie barst los nu duizenden agenten sneller vaccin krijgen: “Krijgen brandweermannen en kleuterjuffen dan óók voorrang?”

Duizenden politieagenten zullen sneller dan voorzien een vaccin kunnen krijgen. Dat heeft de overheid zaterdag beslist. De reden? “Veel agenten hebben zeer nauw en risicovol contact met de burger. Hen moeten we sneller beschermen.” Bij de brandweer en in het onderwijs krabben ze zich in de haren. “Als dat de nieuwe maatstaf is, dan hebben wij ook personeel dat in aanmerking komt.”

91 reacties

  • Sandy Geirnaert

    3 jaar geleden
    Christian Demeester, leraar geen essentieel beroep? Zorgt u er dan zelf voor dat uw kinderen of kleinkinderen de leerplandoelstellingen en eindtermen behalen. Veel succes, ik zet me rustig in mijn zetel!
  • Bernard Deplacie

    3 jaar geleden
    Mensen die in supermarkten werken aan de kassa bv komen ook constant in contact met telkens andere mensen.
  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    Er is geen énkele beroepsgroep die roept: "Wij eerst, wij eerst!" Dit is een leugen, om ruzie te stoken en tijd te verliezen. Groepen worden gekozen door iemand, uitgekozen, niet door zichzelf maar door anderen, ministers en experten. Er is helemaal geen conflict, discussie of vaccinatie-concurrentie. Iedereen toont geduld, tot spijt van wie het benijdt. Iemand moet de eerste zijn, na de zorgsector. Maar uiteindelijk komt iedereen aan de beurt. Mensen zijn echt wel OK, hoor.
  • Patrick Verbelen

    3 jaar geleden
    Flikken zijn in dit land zeer belangrijk, ze kregen al een uitzondering op de pensioenleeftijd, want zwaar beroep, nu nog eens voorkruipen bij de vaccinatie, waarom ? Zitten we niet allemaal in hetzelfde schuitje? Vaccineren volgens leeftijd.
  • Tom Amonski

    3 jaar geleden
    zonder schaamte vaccins bedoeld voor zorgpersoneel, die van hun beloofde premie ook nog niet veel hebben gezien... maar ja die hebben applaus gehad...