De munt is vernoemd naar een meme, een grappig plaatje dat op internet rondgaat, met een shiba inu-hond.
Volledig scherm
De munt is vernoemd naar een meme, een grappig plaatje dat op internet rondgaat, met een shiba inu-hond. © Dogecoin

Cryptomunt Dogecoin naar nieuw record

De momenteel populaire cryptomunt ‘Dogecoin’ blijft de hoogte ingaan. Maandag steeg de waarde van de munt naar een recordhoogte van 8,6 dollarcent (of 7,15 eurocent). Enkele weken geleden lag de prijs nog bijna op 0. De munt wordt gezien als een grap, maar wordt ook echt verhandeld.

5 reacties

  • Marie Vandam

    3 jaar geleden
    75 euro als start kapitaal 1350 euro op mijn bank rekening na 14 dagen wie lacht er nu?
  • Bart Verbeeck

    3 jaar geleden
    DIRK RASSCHAER. Des te meer 'geld' de centrale banken bijdrukken, des te rijker worden diegenen die leunen op de CB zoals ... banken en andere financiele instellingen. Bovendien is geldbijdruk zoals Euro of USD een ideaal middel voor politiekers om onbeperkt en zonder medeweten de bevolking steeds meer in de schulden te duwen; Uiteraard gebeurd dit allemaal zeer subtiel. Zo wordt er bijvoorbeeld in de scholen niets geleerd over geld.
  • Willy Stinissen

    3 jaar geleden
    De film "The big short" legt op grappige manier uit wat het probleem was bij de bankcrisis van 2008. De kern van het probleem was dat er waardepapieren werden verhandeld waar geen garantie achter stond. Dat is gelijk een lawine in mekaar gestort. Welke garantie staat er nu eigenlijk achter die digitale munten?
  • Ward Berden

    3 jaar geleden
    Decadentie leidt vaak de ondergang in. Maar decadentie is natuurlijk ook leuk en met de juiste aanpak kan je er veel geld aan verdienen.
  • DIRK RASSCHAERT

    3 jaar geleden
    Blijkbaar probeert iedereen om snel rijk te worden zonder werken ? De mentaliteit is nu, je kan nooit weten nietwaar ? Maar bedenk, met de bankencrisis zijn er in de VS ook veel mensen op straat moeten gaan wonen nietwaar ? Een berekende gok is steeds mogelijk maar velen springen halsoverkop ook op de kar, soms met desastreuze gevolgen.