Tesla heeft 1,5 miljard dollar geïnvesteerd in de virtuele munt bitcoin.
Volledig scherm
Tesla heeft 1,5 miljard dollar geïnvesteerd in de virtuele munt bitcoin. © REUTERS

Bitcoin schiet naar nieuw record van meer dan 44.000 dollar dankzij grote investering Tesla

Tesla heeft in januari 1,5 miljard dollar (zo’n 1,25 miljard euro) geïnvesteerd in de cryptomunt bitcoin. Dat blijkt maandag uit een document aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Het bedrijf van Elon Musk gaat de munt ook accepteren als betaalmiddel voor de aankoop van een elektrische wagen. Na het nieuws schoot de bitcoin fors hoger, tot een nieuwe recordkoers van meer dan 44.000 dollar. 

58 reacties

  • Baldr VanHoek

    3 jaar geleden
    Niet voor harlijders... maar wel voor hardleiders. We hebben vorige weken gezien op de gewone beurzen wat er aan de hand is me dunkt. En dat heeft specifieke context. We zitten niet voor niets als voorbereiding in een lockdown met het doel om een new inclusive window of nieuwe monetaire big reset te krijgen. Het is maar waar mensen de afleiding dagelijks willen zoeken maar 1 ding is wel zeker. Banken manipuleren al 40 jaar de beurzen van goud en zilver maar niet deze van BTC.
  • Pierre De Bie

    3 jaar geleden
    Hoogmoed komt voor de val ook voor Musk en hopelijk zeer snel, Europa moest die Tesla's verbieden het zou rap gedaan zijn met deze dikke nek.
  • Geert Verreydt

    3 jaar geleden
    Dank U Elon dank zij U kan U nu genieten van mij 'winst' waar de belastingen 1 nog 33% van afnemen! Ondanks dat zijn er hier mening jaloers op die zeepbel! Dat is duidelijk te zien aan de reacties!
  • Lies Roose

    3 jaar geleden
    En wie de volgende : Apple ?
  • Bart Verbeeck

    3 jaar geleden
    Pieter Declercq. Er zullen inderdaad maar 21 miljoen -1 BTC gecreëerd worden. Bitcoin heeft een vrij exacte inflatie curve, die gekend is (op voorhand) door iedereen die wil lezen of horen. Echter, wat je niet schijnt te weten is dat BTC tot 8 decimalen na de komma werkt. Dat is is 21 000 000 000 + 00000000. Er kunnen dus nog wel enkele miljarden mensen bijgemaakt worden zonder dat er een tekort zal zijn aan BTC.