Onderwijsvakbonden vragen prioritaire vaccinatie voor onderwijspersoneel: “Niet meer dan logisch”

Themabeeld ©  ID/ Lieven Van Assche

Het Christelijke Onderwijzersverbond (COV) en de Christelijke Onderwijscentrale (COC) vragen dat het onderwijspersoneel prioritair gevaccineerd wordt tegen het coronavirus. Dat melden ze maandag.

jvh
Bron: BELGA

“Politieagenten die een nauw en risicovol contact hebben met burgers zullen voorrang krijgen bij het vaccineren”, zegt Marianne Coopman, algemeen secretaris van het COV. “Onderwijspersoneel dat elke dag nauw en risicovol contact heeft met grote groepen kinderen en studenten niet.”

Het COV en de COC, de onderwijsvakbonden van het ACV, protesteren tegen deze strategie. “De regering kiest er resoluut voor om de scholen zoveel als mogelijk open te houden. Een verstandige keuze, maar ook een die een bijzondere inspanning van het onderwijspersoneel vraagt”, benadrukt Coopman.

Dan moet de regering volgens de bonden ook haar conclusies trekken. “Het is niet meer dan logisch om ook dat onderwijspersoneel voorrang te geven bij het vaccineren, zeker nu de vaccinatiestrategie trager verloopt dan verwacht”, zegt Koen Van Kerkhoven van de COC. “In het overleg van de sociale partners met de Vlaams minister van onderwijs Ben Weyts werd herhaaldelijk bevestigd dat de Vlaamse regering onderwijs als prioritaire doelgroep voor vaccinering tegen het coronavirus zou voorleggen.”

De vakbonden verwachten een daadkrachtige reactie van de Vlaamse regering en zullen de vraag om het personeel van de scholen prioritair te vaccineren woensdag uitdrukkelijk voorleggen aan de minister van Onderwijs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen