© ATV

Krijg het virus klein met Pierre, Erika of Herman in computer game Corona Combat

Professoren Pierre Van Damme, Herman Goossens en Erika Vlieghe hebben sinds de uitbraak van het coronavirus een beetje een heldenstatus aan hun universiteit UAntwerpen. Die rol vervullen ze sinds vandaag ook in een heus computer game. Speel Corona Combat en krijg het virus al gamend klein.

Kruip in de huid van Pierre, Herman of Erika, en probeer alle virusdeeltjes uit de lucht te schieten. Opgelet: het virus laat zich natuurlijk niet onbetuigd en neemt jou ook geregeld onder vuur. Krijg je corona onder de knoet? Dan wacht je misschien wel eeuwige roem in de lijst met highscores. Ziehier Corona Combat in een notendop.

Speel zelf Corona Combat via deze link

De ludieke computergame wordt door de Universiteit Antwerpen gelanceerd bij de start van het tweede semester. “Alle gelijkenissen met de oerklassieker Space Invaders berusten op toeval”, luidt het met een knipoog. “We proberen onze studenten in deze moeilijke tijden op verschillende manieren een hart onder de riem te steken, bijvoorbeeld met een computerspelletje”, stelt rector Herman Van Goethem. “Laat het spelletje een symbool zijn voor de strijd die we allemaal samen voeren. We nodigen de studenten dan ook uit samen te spelen, bijvoorbeeld in een battle of the faculties”, aldus de rector.

De bekende graffitikunstenaar Yvon Tordoir, aka Rise One, kondigde de komst van de game de voorbije dagen aan met enkele opvallende tekeningen op de muren van verschillende campussen.

De bekende graffitikunstenaar Yvon Tordoir, aka Rise One, kondigde de komst van de game de voorbije dagen aan met enkele opvallende tekeningen op de muren van verschillende campussen.  ©  rr

Niet goed voor de bloeddruk

Corona Combat werd vandaag, maandag 8 februari, officieel gelanceerd. Op 22 februari worden de highscores bekendgemaakt. Infectiologe Erika Vlieghe en epidemioloog Pierre Van Damme kregen de eer om het eerste potje Corona Combat te spelen. Vooral Vlieghe was er snel mee weg. “Zo’n dingen zijn niet goed voor de bloeddruk”, lacht ze. “Het is met dit spelletje een beetje zoals met de epidemie: als je even niet oplet, slaat het virus toe.”

 joro

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER