Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Acht op de tien ondervraagde verpleegkundigen ondersteunen vaccinatie, wel verschillen tussen Nederlands- en Franstaligen

Acht op de tien verpleegkundigen die deelnamen aan een enquête van de Algemene Unie van Verpleegkundigen van België (AUVB) zijn voorstander van vaccinatie tegen Covid-19, de aandoening veroorzaakt door het coronavirus. Dat deelt de AUVB mee. Er zijn wel verschillen tussen Frans- en Nederlandstalige verpleegkundigen, en tussen jongeren en ouderen.

5 reacties

  • piet devlieger

    3 jaar geleden
    Kunnen verpleegkundigen adequaat oordelen over de vaccins terwijl zelfs experten vaak een verschillende mening hebben ? Ik denk het niet. Als je een dokter nodig hebt moet je niet te rade gaan bij een verpleegkundige.
  • Tejo Joeben

    3 jaar geleden
    Iedereen kan gratis deelnemen aan een globaal medisch experiment. Zeker voor de mRNA vaccins. Dit is een nieuwe technologie, die nog nooit gebruikt is, en men weet niet wat de bijwerkingen zijn op lange termijn. Maar natuurlijk binnen een paar jaar weet men dat wel als je meewerkt aan dit experiment.
  • Murielle PROVOST

    3 jaar geleden
    Welgeteld 1% van alle Belgische verpleegkundigen ondervraagd en daar trekken ze dan een sluitende conclusie uit. Wat een grap.
  • Jean Van den Bosch

    3 jaar geleden
    Op TV deze avond amper 2.88% van de bevolking is gevaccineerd. De diepvriezers voor de vaccins barsten uit hun voegen, zo vol zitten die. Maar de hospitalen mogen er niet aankomen om de verpleegkundigen en dokters te vaccineren. Heel knappe overheden (8 regeringen) hebben wij.
  • Gerard Teeuws

    3 jaar geleden
    Ondervragingen genoeg, maar geen vaccins.