AFP
Volledig scherm
© AFP

BASF maakt kruis over nieuwe Antwerpse gascentrale

Het chemiebedrijf BASF bergt zijn plannen voor een nieuwe, grote gascentrale in Antwerpen op. Dat melden De Tijd en L'Echo vandaag. Volgens BASF is het economisch kader te onzeker.

31 reacties

  • Roger Philips

    3 jaar geleden
    Ecolo minister Tinne Van der Straeten heeft er ook al voor gezorgd dat de Vlaming weer een extra rekening krijgt op zijn elektriciteitsfactuur.
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Waarom heeft nva 5 jaar geleden geen stappen ondernemen voor de bouw van een nieuwe (kern)centrale? Zijn we intussen al gewoon van die partij
  • jean pierre leemans

    3 jaar geleden
    Marc Camp,dat weten er heel weinig mensen . Zonder subsidies gaat dat ook.Een gascentrale kan men perfect afstellen,zodat er er weinig CO2 en N gassen vrijkomen.
  • Willy Haesendoncks

    3 jaar geleden
    een goede advocate kan een moordenaar vrijpleiten, benieuwd hoe groen zonder gezichtsverlies de noodzakelijke kerncentrale gaat moeten open houden.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Het groene stroom project draait enkel om subsidies. Zoals Groen links in Nederland zit Groen vastgezogen in in het vacuüm van de groene stroom lobbyisten. Sjoemelen met windmolensubsidies, in Nederland laat de media de kritische stem van de bevolking horen in, "De Hofbar" NPO start, in België praten ze de groene lobbyisten naar de mond. De rekening komt wel en de klimaatactivisten zullen evengoed mee de rekening betalen van het huidige wanbeleid. Minder op alle vlakken is de enige oplossing.