Lege zitjes in de Ghelamco Arena.
Volledig scherm
PREMIUM
Lege zitjes in de Ghelamco Arena.

Super Bowl kan met 25.000 fans, maar voor Belgische supporter is er nog geen perspectief, Van Ranst: “In de VS nemen ze meer risico’s”

Sport25.000 supporters keken zondag in het stadion naar de Super Bowl. Volgende week start Nederland een proefproject met 1.500 fans. Wanneer schijnt er licht aan het einde van de tunnel voor de Belgische supporter? Volgens viroloog Marc Van Ranst moeten we geduld oefenen: “We zúllen terugkeren naar volle stadions. Alleen is het daarvoor nog te vroeg.”

10 reacties

  • Dirk Kerkhof

    3 jaar geleden
    Amerika neemt meer risico, maar doen die het procent gewijs niet beter dan wij?
  • Tom De Haen

    3 jaar geleden
    Misschien eens eerst een duidelijke persbabbel doen ivm de besmettingen. Als je een nieuwe groep begint te testen, haal die dan apart uit de cijfer ipv altijd alles op een hoop te smijten. Als je veel kinderen test, heb je daar meer kans op besmettingen. Haal die uit de vergelijking en vermeld de groepen waarin je test. Zo krijg je een beter beeld van waar en bij wie de besmettingen liggen.
  • Rudi DZ

    3 jaar geleden
    Als festivals en veldrijden en dergelijke niet mogen, dan ook geen voetbalsupporters. Of zal de macht van het geld terug de bovenhand nemen.
  • Jeroen Custers

    3 jaar geleden
    Het ging wel over 25.000 fans die allemaal gevaccineerd waren. Voornamelijk zelfs gezondheidsmedewerkers die op die manier bedankt werden voor hun harde werk.
  • John Deventer

    3 jaar geleden
    In Florida (waar de Superbowl plaatsvond) is maanden geleden al beslist om alles terug te openen. En toch zijn hun besmettingen/doden beter dan Californië, wat meer op België lijkt met allerlei vrijheidsbeperkende maatregelen. Wie neemt er dan risico's met de toekomst van zijn inwoners?